• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Super deal για την Carrefour: Εξαγόρασε αλυσίδα τροφίμων έναντι 1,3 δισ. δολαρίων

    • Bloomberg

    Alexandre Bompard , CEO Carrefour


    Η Carrefour έκλεισε συμφωνία για την απόκτηση της πρώην αλυσίδας λιανικής τροφίμων της Walmart στη Βραζιλία, έναντι περίπου 1,1 δισ. ευρώ (1,3 δισεκατομμύρια δολάρια) προκειμένου να ενισχύσει τη θέση της και να αναδειχθεί στην μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της χώρας.

    Συγκεκριμένα, θα εξαγοράσει την Grupo BIG Brasil από την Advent International και την Walmart. Οι συνέργειες από τη συμφωνία θα προσθέσουν περίπου 260 εκατομμύρια ευρώ στα ετήσια κέρδη του εντός τριών ετών, δήλωσε ο γαλλικός όμιλος την Τετάρτη.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος Alexandre Bompard προχωρά στην μεγαλύτερη εξαγορά του μετά από τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στην εταιρεία. Τον Ιανουάριο, η γαλλική κυβέρνηση απέρριψε την προσφορά της καναδικής  Alimentation Couche-Tard  για εξαγορά της Carrefour.

    Μέσω της νέας συμφωνίας, η γαλλική εταιρεία θα λειτουργεί στη Βραζιλία μια αλυσίδα premium υπό το πρότυπο της αμερικανικής αλυσίδας Sam’s Club εξασφαλίζοντας την σχετική άδεια από την Walmart.

    “Ο όμιλος μας ακολουθεί επιθετική πολιτική”, τόνισε ο Bombard στη δήλωση του.

    Η Carrefour δραστηριοποιείται στη Βραζιλία από το 2007, όταν εξαγόρασε την αλυσίδα καταστημάτων με χαμηλές τιμές, Atacadao έναντι 1,1 δισ. δολαρίων.

    Από την άλλη πλευρά, η Walmart έκανε το πρώτο βήμα απομάκρυνσης της από την αγορά της Βραζιλίας το 2008, όταν πούλησε το πλειοψηφικό μερίδιο της Grupo BIG, της τρίτης μεγαλύτερης αλυσίδας τροφίμων της χώρας, στην Advent. Η Grupo BIG υπέβαλε αίτημα για να πραγματοποιήσει αρχική δημόσια προσφορά τον Οκτώβριο.

    Η εξαγορά, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2022, θα χρηματοδοτηθεί κατά 70% με μετρητά και κατά 30% μέσω των νέων μετοχών της Carrefour Brazil.

    Με την κίνηση αυτή τα ετήσια έσοδα της Carrefour από την Βραζιλία μπορεί να φτάσουν περίπου στα 100 δισ. ρεάλ (18 δισ. δολάρια).

    Διαβάστε ακόμα:

    Carrefour: Όχι από την γαλλική κυβέρνηση στην προσφορά εξαγοράς 20 δισ. δολαρίων από την Couche-Tard

    Bernard Arnault: Γιατί η πώληση της Carrefour θα ζημιώσει τον μεγιστάνα της Louis Vuitton

    Κώδωνα κινδύνου για τους εγκλωβισμένους ναυτικούς κρούουν Unilever, Procter & Gamble, Carrefour και άλλοι κολοσσοί του λιανεμπορίου

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ