• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Les Wexner: Γιατί ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Victoria’s Secret πούλησε μετοχές 500 εκατ. δολαρίων

    • Bloomberg

    Les Wexner


    Ο Leslie Wexner πούλησε της περασμένη εβδομάδα μετοχές αξίας 327 εκατομμυρίων δολαρίων της L Brands, ιδιοκτήτριας εταιρείας της Victoria’s Secret, αυξάνοντας τις συνολικές πωλήσεις μετοχών του στον όμιλο ομορφιάς και ένδυσης που ίδρυσε, στα 500 εκατομμύρια δολάρια από τις αρχές του έτους.

    Οι κινήσεις πραγματοποιήθηκαν λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση του Wexner, 85 ετών, και της συζύγου του, Abigail, ότι σχεδιάζουν να παραιτηθούν από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, με έδρα το Οχάιο. Υπενθυμίζεται ότι ο Wexner αποχώρησε πέρυσι και από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

    Πρόκειται για έναν ακόμη δισεκατομμυριούχο που προχωρά φέτος σε πωλήσεις μεγάλου αριθμού μετοχών της εταιρείας του.

    Τα μέλη της οικογένειας Walton “ξεφορτώθηκαν”  μετοχές αξίας άνω των 1,3 δισ. δολαρίων της Walmart Inc. τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ ο Jeff Bezos πούλησε μετοχές αξίας 6,7 δισ. δολαρίων της Amazon.

    O διευθυντής της Blackstone, Tony James, πούλησε τον Μάιο μετοχές άνω των 250 εκατομμυρίων δολαρίων, πραγματοποιώντας την μεγαλύτερη ετήσια ρευστοποίηση από το 2013.

    Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg, στελέχη των αμερικανικών εισηγμένων εταιρειών έχουν πουλήσει μετοχές αξίας 29,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος έως τον Μάιο, με περίπου τις μισές πωλήσεις να εντάσσονται στα εμπορικά σχέδια των επιχειρήσεων. Οι μεγάλοι μέτοχοι πουλούν συχνά μετοχές σε προγραμματισμένα διαστήματα, αλλά το παρατεταμένο ράλι στις αγορές μετοχών καθιστά την αξία αυτών των ρευστοποιήσεων, προγραμματισμένων και μη, αρκετά υψηλή.

    Ο Wexner πιθανόν να αξιοποίησε την ανάκαμψη της τιμής της L Brands. Ο τίτλος της εταιρείας, στην οποία ανήκουν η Victoria’s Secret και το Bath & Body Works, έχει αυξηθεί περισσότερο από 600% από τότε που κατέγραψε χαμηλό πενταετίας τον Μάρτιο του 2020.

    Τα τελευταία χρόνια, κατά διαστήματα, ο επιχειρηματίας πουλούσε μετοχές της εταιρείας, αξίας μεταξύ 100 εκατομμυρίων και 200 ​​εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως. Το μερίδιό του στην εταιρεία κυμαίνεται τώρα περίπου στο ένα τέταρτο της καθαρής αξίας της περιουσίας του, ύψους 9,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

    Οι αποεπενδύσεις πραγματοποιήθηκαν σε μία δύσκολη στιγμή για τον δισεκατομμυριούχο, του οποίου το όνομα συνδέεται συχνά με τον κατηγορούμενο για παιδοφιλία Jeffrey Epstein. Σε μια συνέντευξη του 2003, ο Epstein πρότεινε να αγοράσει και να πουλήσει μετοχές για λογαριασμό του Wexner, τον οποίο συνάντησε στα μέσα της δεκαετίας του 1980. Ο ίδιος φέρεται να αυτοκτόνησε στην φυλακή το 2019, εν αναμονή της δίκης του για σεξουαλικά εγκλήματα.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ