• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ugur Sahin: Ο συνιδρυτής της BioNTech στους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου

    • Bloomberg
    BioNTech: Τα εμβόλια θα χρειαστούν ανανέωση λόγω μεταλλάξεων

    Ο Ουγούρ Σαχίν, ιδρυτής BioNTech


    Ο Ugur Sahin μόλις κατέκτησε ένα ακόμη ορόσημο. Ο συνιδρυτής της BioNTech SE περιλαμβάνεται πλέον στους 500 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, μετά την έγκριση που έλαβε από το Ηνωμένο Βασίλειο για την κυκλοφορία  του εμβολίου που ανέπτυξε σε συνεργασία με την γερμανική Pfizer.

    Η μετοχή της BioNTech έχει καταγράψει από τη Δευτέρα άνοδο σχεδόν 10%, ενώ από τις αρχές του έτους τα κέρδη της ξεπερνούν το 250%. Ο Sahin είναι πλέον ο 493ος άνθρωπος στην λίστα του Bloomberg Billionaires Index, με την περιουσία του να ανέρχεται στα 5,1 δισ. δολάρια.

    Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν η πρώτη δυτική χώρα που ενέκρινε εμβόλιο για τον Covid-19, ανοίγοντας τον δρόμο για την διάθεση του εμβολίου που ανέπτυξαν οι Pfizer και BioNTech, σύμφωνα με τις οποίες έχει αποτελεσματικότητα 95% στην πρόληψη κατά της νόσου. Η BioNTech αναμένει την απόφαση της αμερικανικής FDA και των ρυθμιστικών αρχών της ΕΕ.

    Η γερμανική εταιρεία είχε προηγουμένως επικεντρωθεί στην καταπολέμηση του καρκίνου, αλλά ο Sahin και η σύζυγός του Ozlem Tureci – επικεφαλής των γιατρών της BioNTech – στράφηκαν στον Covid-19 από τον Ιανουάριο, όταν διάβασαν μια ανησυχητική μελέτη σχετικά με την εξάπλωση του ιού σε μια οικογένεια που είχε επισκεφτεί την Γουχάν, στην Κίνα. Τα αποτελέσματά που πέτυχαν αποτελούν μία επιβεβαίωση για τα φάρμακα νέου τύπου που προσπαθούν να πετύχουν σε όλη την καριέρα τους.

    Firm's shares have surged more than 250% this year

    Ο γεννημένος στην Τουρκία επιστήμονας, είναι ο μοναδικός μέτοχος μιας γερμανικής εταιρείας που ελέγχει το 18% της BioNTech, η οποία άντλησε 150 εκατ. δολάρια από την εισαγωγής της στο αμερικανικό χρηματιστήριο πέρυσι.

    Ο Sahin περιλαμβάνεται μαζί με τους αδελφούς Struengmann της Γερμανίας μεταξύ των 500 πλουσιότερων στον κόσμο. Κατέχουν περίπου το ήμισυ του μετοχικού κεφαλαίου της BioNTech και είχαν στηρίξει και την προηγούμενη εταιρεία βιοτεχνολογίας που ίδρυσε ο Sahin με τη σύζυγό του, την Ganymed Pharmaceuticals AG.

    Τελική ανάλυση: Αποτελεσματικότητα 95% για το εμβόλιο ανακοίνωσε η Pfizer – Ζητά να ξεκινήσει η χορήγησή του

    BionTech: Εξετάζεται η πιθανότητα το εμβόλιο κατά της Covid-19 να εμποδίζει και την ίδια την μόλυνση από τον κορονοϊό

    Η καθηγήτρια του εμβολίου της Οξφόρδης Σάρα Γκίλμπερτ εξομολογείται: Πώς είναι να δουλεύεις με τον κόσμο να παρακολουθεί κάθε σου κίνηση

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ