• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Η Carnival Corp. ετοιμάζεται να πουλήσει μετοχές αξίας 1,5 δισ. δολαρίων μετά το ράλι των αγορών

    • Bloomberg

    Arnold Donald, CEO Carnival


    Η Carnival Corp. ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει μετοχές αξίας έως 1,5 δισ. δολαρίων, ακολουθώντας το παράδειγμα τουλάχιστον μίας ακόμη εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο των ταξιδιών, εκμεταλλευόμενη το ράλι που σημείωσαν τα χρηματιστήρια τη Δευτέρα, μετά την αναζωπύρωση των προσδοκιών για την κυκλοφορία του εμβολίου του κορονοϊού.

    Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση των χρηματιστηριακών αρχών, η μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας στον κόσμο θα αξιοποιήσει το πρόγραμμα προσφοράς μετοχών στην αγορά για να συγκεντρώσει χρήματα για γενικούς εταιρικούς σκοπούς. Η Carnival ολοκλήρωσε πρόσφατα την πώληση 67,1 εκατομμυρίων κοινών μετοχών στο πλαίσιο ενός παρόμοιου προγράμματος.

    Η κίνηση αυτή έρχεται σε μια κατάλληλη στιγμή: Οι μετοχές της Carnival κατέγραψαν στη συνεδρίαση της Δευτέρας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο ιστορικά, όταν έγινε γνωστό ότι το εμβόλιο κατά του Covid-19 των εταιρειών Pfizer Inc. και BioNTech SE έχει πάνω από 90% αποτελεσματικότητα στην πρόληψη της λοίμωξης. Οι εταιρείες κρουαζιέρας προσπαθούν να πείσουν τις ρυθμιστικές αρχές και τους καταναλωτές ότι η κρουαζιέρα είναι ασφαλής, αλλά η βιομηχανία μπορεί να αντιμετωπίσει έναν γολγοθά μέχρι το εμβόλιο να γίνει ευρέως διαθέσιμο.

    Η American Airlines Group Inc. επίσης προχωρά σε προσφορά περίπου κοινών μετοχών αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων, στην τιμή των 13 δολαρίων ανά μετοχή, αναφέρουν πληροφορίες. Όπως οι κρουαζιέρες, έτσι και τα αεροπορικά ταξίδια που έχουν πληγεί από την πανδημία, κατέγραψαν θεαματικά κέρδη τη Δευτέρα μετά την είδηση για το εμβόλιο.

    Για να βάλουν χρήματα στα ταμεία τους εν μέσω της παύσης της λειτουργίας τους, οι εταιρείες κρουαζιέρας αναγκάστηκαν ήδη να πουλήσουν μετοχές σε χαμηλές τιμές και να πληρώσουν ασυνήθιστα υψηλά επιτόκια για νέα δάνεια.

    Οι μετοχές της Carnival υποχώρησαν έως και 9,3% στα 17,46 δολάρια στην αγορά της Νέας Υόρκης, με την προοπτική ότι θα προχωρήσει σε πωλήσεις μετοχών. Η τιμή της μετοχής της εταιρείας έχει σημειώσει βουτιά 65% από τις αρχές του έτους.

    Ταξίδια στη μισή τιμή για να διατηρήσουν την κρουαζιέρα ζωντανή

    Η κρουαζιέρα επιστρέφει με ταξίδια στο… πουθενά

    «Χρυσάφι» και στις διαλύσεις κρύβουν τα κρουαζιερόπλοια

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ