• ΥΓΕΙΑ

    Τελική ανάλυση: Αποτελεσματικότητα 95% για το εμβόλιο ανακοίνωσε η Pfizer – Ζητά να ξεκινήσει η χορήγησή του

    • NewsRoom
    Εμβόλιο Pfizer: Πέφτει στο 47% η προστασία μετά τους πέντε μήνες

    Albert Bourla, CEO Pfizer


    Ολοκληρώθηκε η φάση 3 των κλινικών δοκιμών.

    Η τελική ανάλυση από τα αποτελέσματα της Φάσης 3 των κλινικών δοκιμών δείχνει ότι το εμβόλιο των Pfizer / BioNTech προσφέρει αποτελεσματικότητα 95% στην πρόληψη της Covid-19, ακόμα και μεταξύ των ηλικιωμένων, χωρίς να προκαλεί σοβαρές παρενέργειες.

    Η εταιρεία προχωρά έτσι στο επόμενο βήμα, ζητώντας από τις αμερικανικές αρχές την έγκρισή του με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ώστε να ξεκινήσει η χορήγησή του.

    Σύμφωνα με τη Pfizer, το εμβόλιο που έχει αναπτύξει σε συνεργασία με τη γερμανική BioNTech SE επιδεικνύει αποτελεσματικότητα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και εθνικότητες, ενώ δεν έχουν εντοπισθεί σημαντικές παρενέργειες, σε μια ελπιδοφόρο ένδειξη για την ευρεία χορήγησή του ανά τον κόσμο.

    Ειδικότερα, το ποσοστό αποτελεσματικότητας σε ενηλίκους άνω των 65 ετών -που συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο ευπαθών ομάδων- υπερβαίνει το 94%.

    Το εμβόλιο, που ονομάζεται BNT162b2, αποδείχθηκε πολύ αποτελεσματικό έναντι του ιού 28 ημέρες μετά την πρώτη δόση και η αποτελεσματικότητά του επιβεβαιώθηκε σε όλες τις ηλικίες, φυλές και εθνικότητες, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι εταιρείες.

    Να σημειωθεί ότι η τελική ανάλυση της Pfizer έρχεται μόλις μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση των προκαταρκτικών στοιχείων που έδειξαν ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ήταν μεγαλύτερη από 90%.

    Επίσης και η Moderna Inc τη Δευτέρα ανακοίνωσε τα προκαταρκτικά στοιχεία για το δικό της υποψήφιο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, που έδειξαν παρόμοια αποτελεσματικότητα.

    Διαβάστε επίσης:

    Pfizer: Εξετάζει να κατοχυρώσει το εμβόλιο στην Ρωσία

    Moderna vs. Pfizer: Πού μοιάζουν, πού διαφέρουν τα δύο εμβόλια κατά της Covid-19

    Κορονοϊός: Οι χώρες προετοιμάζουν τις εκστρατείες εμβολιασμού

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ