• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    To Ikea στην Oxford Steet: Εξαγοράζει κτίριο έναντι 522 εκατ. δολαρίων

    • Bloomberg

    Krister Mattsson, διευθύνων σύμβουλος της Ingka Investments


    Η Ikea εξαγοράζει το πρώην κατάστημα της Topshop στην Oxford Circus, μια από τις πιο πολυσύχναστες τοποθεσίες λιανικής στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της επέκτασης της στα κέντρα των πόλεων.

    Η Ingka Investments, το τμήμα ακινήτων της Ikea, δήλωσε ότι ο όμιλος συμφώνησε να αποκτήσει το επταώροφο κτίριο στην Oxford Street 214 στο Λονδίνο έναντι 378 εκατ. στερλίνων (522 εκατομμύρια δολάρια).

    Το κτίριο, που έγινε γνωστό όταν το supermodel Kate Moss προκάλεσε κυκλοφοριακή συμφόρηση ποζάροντας στη βιτρίνα του για να λανσάρει μια συλλογή ρούχων το 2007, θα φιλοξενήσει ένα από τα μικρότερα καταστήματα της Ikea.

    Η νέα μορφή που θα λανσάρει η σουηδική εταιρεία επίπλων, στοχεύει σε αγοραστές που δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τα μεγάλα καταστήματα της που βρίσκονται στα προάστια των μεγαλουπόλεων της Ευρώπης. Επίσης, στο συγκεκριμένο κρίριο στεγάζονται κι άλλες μάρκες λιανικής, όπως η Nike Town και η VANS.

    Η απόφαση της Ikea να αγοράσει το ακίνητο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη της στο μέλλον της αγοράς ακινήτων του Λονδίνου, δήλωσε ο Krister Mattsson, διευθύνων σύμβουλος της Ingka Investments. «Η εξασφάλιση της ιδιοκτησίας ακινήτων σε προνομιακές τοποθεσίες αντί της μίσθωσης θα διατηρήσει την αξία της σε μακροπρόθεσμη βάση».

    Το πρώην κτίριο της Topshop διατέθηκε προς πώλησης όταν η μητρική εταιρεία του brand ενδυμάτων, Arcadia — που ελέγχεται από τον Βρετανό μεγιστάνα Philip Green — εισήλθε σε διαδικασία εκκαθάρισης πέρυσι.

    Και άλλοι έμποροι λιανικής έχουν πτωχεύσει ή έχουν αποχωρήσει από κτίρια της Oxford Street εν μέσω της πανδημίας, αν και η κίνηση των επισκεπτών έχει ανακάμψει από τότε που έληξαν τα lockdown στην Αγγλία.

    Η Ikea θα ολοκληρώσει την εξαγορά στο Oxford Circus τον Ιανουάριο και σχεδιάζει να ανοίξει το κατάστημα το 2023, προσφέροντας μια πλήρη γκάμα επίπλων σπιτιού. Ένα άλλο μικρότερο κατάστημα Ikea θα ανοίξει στην περιοχή Hammersmith του Δυτικού Λονδίνου τους επόμενους μήνες.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ