• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ikea: Μέχρι τα μέσα του 2022 οι ελλείψεις λόγω της κρίσης στην εφοδιαστική αλυσίδα

    Jon Abrahamsson Ring


    Ο σουηδικός κολοσσός οικιακών επίπλων Ikea διατύπωσε μία ζοφερή πρόβλεψη για την βιομηχανία λιανικής, εκτιμώντας ότι οι ελλείψεις λόγω της κρίσης της εφοδιαστικής αλυσίδας θα συνεχίσουν να αποτελούν πρόβλημα μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους.

    «Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να βγάλουμε προϊόντα από την Κίνα, όπου υπήρχε πολύ περιορισμένη χωρητικότητα», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Jon Abrahamsson Ring, Διευθύνων Σύμβουλος της Inter Ikea.

    Οι ελλείψεις σε εμπορευματοκιβώτια μεταφοράς και τα μπλοκαρισμένα λιμάνια έχουν προκαλέσει προβλήματα στα logistics των λιανοπωλητών σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα ορισμένες εταιρείες, από την Hennes & Mauritz (Η&Μ) έως την βρετανική Αsos, προχώρησαν σε προειδοποιήσεις που κάνουν λόγο για επιβράδυνση στην αύξηση των πωλήσεων και υψηλότερο κόστος.

    Για να αντιμετωπίσει την κατάσταση, η Ikea πρέπει να δώσει προτεραιότητα και να εστιάσει την προσφορά των πιο δημοφιλών προϊόντων της, δήλωσε ο Abrahamsson Ring.

    “Δεν νομίζω ότι θα ξεφύγουμε από τον κίνδυνο” κατά τη διάρκεια του τρέχοντος οικονομικού έτους, τόνισε ο CEO. Η περίοδος αυτή διαρκέσει μέχρι τον επόμενο Αύγουστο. “Αυτή είναι μια πολύ μεγάλη πρόκληση για ολόκληρη την υποδομή εφοδιασμού.”

    Ρεκόρ πωλήσεων

    Η Inter Ikea σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων το προηγούμενο οικονομικό έτος, ανακάμπτοντας από την πρώτη της πτώση τους προηγούμενους 12 μήνες, όταν λόγω της πανδημίας, έκλεισε τα καταστήματα της.

    Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 5,8% στα 41,9 δισεκατομμύρια ευρώ (48 δισεκατομμύρια δολάρια), ανακοίνωσε η εταιρεία την Πέμπτη. Οι κατασκευαστές με προϊόντα DIY (do-it-yourself), έχουν επωφεληθεί καθώς οι καταναλωτές που εργάζονται από το σπίτι προχωρούν σε ανακαινίσεις.

    Η άνοδος των τιμών για τις μεταφορές και τις πρώτες ύλες που παρατηρήθηκε τους τελευταίους έξι μήνες σημαίνει αυξημένο κόστος, το οποίο η εταιρεία σχεδιάζει να απορροφήσει και όχι να περάσει στους πελάτες της Ikea.

    «Θέλουμε να κάνουμε την Ikea ακόμη πιο προσιτή», δήλωσε ο Abrahamsson Ring. Η εταιρεία σχεδιάζει να λάβει μεγαλύτερο μερίδιο εσόδων από προϊόντα χαμηλότερης τιμής, πρόσθεσε.

    Η Ikea έχει επίσης λάβει άλλα μέτρα για να μεταφέρει προϊόντα στα καταστήματά της, όπως η ενοικίαση εμπορευματοκιβωτίων και η εξεύρεση εναλλακτικών διαδρομών με τρένα.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ