• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Τα 20 κορυφαία σε κέρδη hedge funds του 2021 – Αποκόμισαν συνολικά 65,4 δισ. δολάρια

    • Bloomberg

    Chris Hohn, Ken Griffin και David Shaw


    Η TCI Fund Management του δισεκατομμυριούχου Chris Hohn κέρδισε 9,5 δισεκατομμύρια δολάρια για τους πελάτες της πέρυσι, και βρέθηκε στην πρώτη θέση ορισμένων εκ των μεγαλύτερων hedge funds στον κόσμο που αποκόμισαν συνολικά κέρδη ρεκόρ.

    Τα 20 κορυφαία hedge funds κατέγραψαν κέρδη 65,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά από τις αμοιβές, πέρυσι, σύμφωνα με εκτιμήσεις της LCH Investments.

    Η Citadel του Ken Griffin και το hedge fund D.E. Shaw & Co. βρέθηκαν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, από άποψη απόλυτων κερδών.

    Η μέση απόδοση επί των περιουσιακών στοιχείων των εταιρειών διαμορφώθηκε στο 10,5%, καλύτερη από τον μέσο όρο του κλάδου που είναι περίπου 5%. Συγκριτικά, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 28,7%, συμπεριλαμβανομένων των μερισμάτων.

    «Αν και τα hedge funds δεν είχαν τις καλύτερες επιδόσεις της τελευταίας δεκαετίας, μπορεί να γίνουν πιο χρήσιμα εάν αλλάξει το περιβάλλον της αγοράς, κάτι που αναπόφευκτα θα γίνει», δήλωσε ο πρόεδρος της LCH, Rick Sopher.

    «Οι αγορές μετοχών εκτινάσσονται στα ύψη και οι αγορές ομολόγων είναι επισφαλείς, επομένως οι κίνδυνοι για τους παραδοσιακούς επενδυτές μετοχών και ομολόγων να χάσουν χρήματα στο μέλλον είναι υψηλοί και αυξάνονται».

    Η ετήσια κατάταξη της LCH Investments αποτελεί ένα μόνο τρόπο καταγραφής των αποδόσεων των hedge funds, που υπολογίζει τα συνολικά τους κέρδη από την ίδρυση τους. Τα μεγαλύτερα και παλαιότερα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου τείνουν να καταλαμβάνουν καλύτερες θέσεις στην κατάταξη, γεγονός που μπορεί να αποκλείει νεότερα ή μικρότερα hedge funds που είχαν καλύτερη απόδοση σε ποσοστιαία βάση.

    Το hedge fund του Hohn κατέγραψε τη 13η συνεχόμενη κερδοφόρα χρονιά το 2021, σημειώνοντας απόδοση 23,3%, το D.E. Shaw έκλεισε το περασμένο έτος με διψήφια κέρδη στα δύο μεγαλύτερα αμοιβαία κεφάλαιά του, ενώ η Citadel κέρδισε τους κορυφαίους ανταγωνιστές της, σημειώνοντας απόδοση 26%.

    Το Tiger Global Management ήταν το μόνο hedge fund στη λίστα που έχασε χρήματα πέρυσι.

    Η LCH εκτίμησε ότι η βιομηχανία των hedge funds έχει αποφέρει κέρδη άνω των 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για τους πελάτες της από την έναρξη της.

    Οι 20 κορυφαίοι διαχειριστές, οι οποίοι επέβλεπαν σχεδόν το 19% των περιουσιακών στοιχείων του κλάδου, παρήγαγαν 677 δισεκατομμύρια δολάρια από αυτά τα κέρδη, ή το 42,2% του συνόλου.

    Οι Paulson & Co. και Moore Capital Management βγήκαν από την κατάταξη και αντικαταστάθηκαν από τους Davidson Kempner και Third Point.

    Διαβάστε ακόμη:

    Brevan Howard: Το κορυφαίο hedge fund εισέρχεται στη διαχείριση κρυπτονομισμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ