• Cryptocurrencies

    Brevan Howard: Το κορυφαίο hedge fund εισέρχεται στη διαχείριση κρυπτονομισμάτων

    • Bloomberg

    Aron Landy, CEO Brevan Howard


    Το hedge fund Brevan Howard Asset Management δημιούργησε μια νέα μονάδα για τη διαχείριση κρυπτονομισμάτων και ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, κίνηση που σηματοδοτεί το αυξημένο ενδιαφέρον της για τον ταχέως αναπτυσσόμενο επενδυτικό τομέα.

    Η επενδυτική εταιρεία με έδρα το Λονδίνο, η οποία είναι γνωστή για τη δραστηριοποίηση της στο macro trading, δήλωσε ότι η δημιουργία της BH Digital στοχεύει στην επέκταση της παρουσίας της στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

    Παράλληλα, όρισε την Colleen Sullivan, διευθύνουσα σύμβουλο και συν-ιδρύτρια της CMT Digital, ως επικεφαλής των ιδιωτικών και επιχειρηματικών επενδυτικών δραστηριοτήτων της στον τομέα, σύμφωνα με δήλωση της.

    Η κίνηση “υπογραμμίζει τη δέσμευση της εταιρείας να επεκτείνει γρήγορα την πλατφόρμα και τις παροχές της σε κρυπτονομίσματα και ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία”, δήλωσε ο Aron Landy, διευθύνων σύμβουλος της Brevan Howard.

    Η νέα μονάδα έρχεται μετά την απόφαση του Brevan Howard νωρίτερα φέτος, να ξεκινήσει να επενδύει έως και το 1,5% του κεφαλαίου του κορυφαίου hedge fund της σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

    Ο συνιδρυτής της Alan Howard επενδύει επίσης τα προσωπικά του χρήματα στον κλάδο και πρόσφατα απέκτησε το 25% των μετοχών της One River Asset Management, μιας εταιρείας της οποίας τα funds κρυπτονομισμάτων υποστηρίζονται από τον Howard.

    Η αστάθεια των κρυπτονομισμάτων αποτελεί ένα “καυτό” θέμα μεταξύ των βετεράνων επενδυτών.

    Ενώ ο δισεκατομμυριούχος Paul Singer έχει χαρακτηρίσει από καιρό την άνθηση του κλάδου απάτη, η Brevan Howard έχει ενταχθεί στην ομάδα των κολοσσών των hedge fund, Paul Tudor Jones και Marc Lasry, οι οποίοι επενδύουν σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

    Διαβάστε ακόμα:

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ