• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Σε υψηλό δύο μηνών ο χρυσός – Πάνω από τα 1.900 δολάρια

    • Bloomberg


    Πάνω από τα 1.900 δολάρια σκαρφάλωσε η τιμή του χρυσού και βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών, καθώς ευνοείται από το αδύναμο δολάριο. Σημειώνεται ότι το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε το 2020 την μεγαλύτερη ετήσια άνοδο της δεκαετίας.

    Ανοδικά κινείται και το ασήμι, ενώ η πλατίνα εκτινάχθηκε στο υψηλότερο σημείο από το 2016.

    Ο χρυσός σημειώνει ανοδικό ράλι, καθώς ο δείκτης του αμερικανικού νομίσματος εξασθενεί, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2018. Τα κέρδη για το ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο συνεχίζονται παρά το γεγονός ότι οι αμερικανικές και οι διεθνείς μετοχές βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά εν μέσω των προσδοκιών ότι η εκτεταμένη διανομή εμβολίων το 2021, η περαιτέρω υποστήριξη από τις κεντρικές τράπεζες και η κρατική ενίσχυση θα αναζωογονήσουν την οικονομική ανάπτυξη και θα στηρίξουν τα κέρδη των εταιρειών.

    Gold hits two-month high as dollar near 2018 low

    Ειδικότερα, η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 1% και διαμορφώθηκε στα 1.917,05 δολάρια ανά ουγγιά, το υψηλότερο επίπεδο από τις 9 Νοεμβρίου 2020, ενώ διαπραγματεύονταν στα 1.916,53 δολάρια νωρίτερα στη Σιγκαπούρη, την ώρα που ο δείκτης Bloomberg Dollar Spot Index υποχωρούσε κατά 0,1%.

    Σημειώνεται ότι το 2020, το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε κέρδη 15%. Το ασήμι ενισχύθηκε κατά 2,8% και η πλατίνα βρέθηκε στα 1.085,32 δολάρια ανά ουγγιά, το υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2016.

    Τα πρόσφατα κέρδη του χρυσού αποδίδονται σε μεγάλο βαθμό και στην υποχώρηση των πραγματικών αποδόσεων των ΗΠΑ, εξέλιξη που καθιστά ακόμη πιο ελκυστικό το πολύτιμο μέταλλο.

    Οι πραγματικές αποδόσεις – η διαφορά μεταξύ των ονομαστικών αποδόσεων ομολόγων αναφοράς και του πληθωρισμού – ήταν στο -1,092% την Παρασκευή, δηλαδή κοντά στο ναδίρ του προηγούμενου έτους.

    Στο μέτωπο της πανδημίας, τα ημερήσια κρούσματα των ΗΠΑ αυξήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ σχεδόν 300.000 μετά τις διακοπές, ενώ διεθνώς, έφτασαν στα 85 εκατομμύρια. Η διάθεση εμβολίων στις ΗΠΑ πραγματοποιείται με ολοένα και πιο γρήγορους ρυθμούς.

    Στη Βρετανία, ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι θα απαιτηθούν αυστηρότερα μέτρα lockdown, συμπεριλαμβανομένου και του κλεισίματος των σχολείων, καθώς τα κρούσματα του μεταλλαγμένου ιού αυξάνονται.

    Bitcoin: Απίστευτο ράλι – Μέσα σε 24 ώρες κέρδισε 5.300 δολάρια

    Επενδυτικό στοίχημα του 2021 η επιστροφή των τραπεζικών μετοχών στον «ενάρετο κύκλο» των υπεραξιών

    Wall Street: Με ιστορικά ρεκόρ αποχαιρέτησαν το 2020 Dow Jones και S&P 500 – Την καλύτερη χρονιά των τελευταίων 11 ετών κατέγραψε ο Nasdaq

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ