• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Απίστευτο ράλι – Μέσα σε 24 ώρες κέρδισε 5.300 δολάρια

    • NewsRoom
    bitcoin

    bitcoin


    Σε διάστημα 24 ωρών η τιμή του Bitcoin εκτινάχθηκε απο τα 29.300 δολάρια στα 34.600 δολάρια. Κέρδος 5.300 δολαρίων.

    Το όριο των 34.000 δολαρίων ξεπέρασε για πρώτη φορά η τιμή του Bitcoin, του  κυριότερου κρυπτονομίσματος, το οποίο συνεχίζει το ανοδικό του “απίστευτο” ράλι.

    Απο την Πέμπτη που έκλεισαν οι αγορές εξαιτίας της Πρωτοχρονιάς, η τιμή του Bitcoin “έφυγε” απο τα 29.000 δολάρια,  έσπασε το φράγμα των 30.000 δολαρίων και συνέχισε ακάθεκτο.
    Πριν απο 3 ώρες ξεπέρασε και τα 34.000 δολάρια και αυτή την ώρα κυμαίνεται στα 34.200 δολάρια.
    Μάλιστα οσο γράφεται αυτό το ρεπορτάζ (απο τις 09,40 εως τις 10,00) η τιμή του απο τα 34,400 δολάρια έφτασε στα 34,600 δολάρια και στην συνέχεια υποχώρησε στα 34,200 δολάρια).
    Σε όρους ευρώ το BTC-EUR βρίσκεται στα 28.300 ευρώ απο 27.000 ευρώ που ήταν χθες.

    Η τιμή του Ethereum (ETH-USD) αυτή την ώρα έχει φτάσει στα 802 δολάρια (απο 777 δολάρια χθες) η στα 660 ευρώ (ETH-EUR).

    Τι μπορεί να συμβεί στο Bitcoin;

    Για πρώτη φορά η τιμή  του κρυπτονομίσματος έφθασε στα 34.000 δολάρια εξέλιξη που υποδηλώνει ότι το ράλι μπορεί να συνεχιστεί.

    Ο χρυσός, το παραδοσιακό ασφαλές καταφύγιο βρίσκεται στα 1.898 δολάρια πλησίον της κρίσιμης τεχνικά αντίστασης των 2.000 δολαρίων. 

    Οι κύριοι παράγοντες που ενισχύουν το συνεχιζόμενο ράλι, είναι η συσσώρευση κεφαλαίων, η μείωση της προσφοράς συναλλάγματος και οι εκρηκτικές τάσεις του όγκου.

    Η διαφορά μεταξύ του τρέχοντος ράλι και των προηγούμενων κύκλων τιμών είναι ότι η πρόσφατη ανοδική τάση έχει αποδειχθεί πιο βιώσιμη. 

    Επιπλέον, όπως αναφέρει το Reuters, επενδυτές όπως ο Stanley Druckenmiller, ιδρυτής του hedge fund Duquesne Capital και ο Rick Rieder, διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, πρόσφατα έκαναν λόγο για το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα.

    Bitcoin: Οι προβλέψεις για τα 318.000 δολάρια

    Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι  θα φτάσει τα 60.000 δολάρια έως 80.000 δολάρια έως το τέλος του 2021, αλλά αυτή η εκτίμηση ωχριά εμπρός την Citigroup, που προέβλεψε νωρίτερα ότι θα μπορούσε δυνητικά να φτάσει τα 318.000 δολάρια. 

    Το να αυξηθεί  από τα 26.000 δολάρια στα 100.000 δολάρια σε ένα χρόνο δεν είναι τόσο εντυπωσιακό αναφέρει το hedge fund Off the Chain Capital.

    «Έχουμε δει το να αυξάνεται 10Χ, 20Χ, 30Χ σε ένα χρόνο. 

    Επομένως, το να ανακάμψει 5X δεν είναι μεγάλη υπόθεση. »

    Η Estes προβλέπει ότι θα μπορούσε να φτάσει μεταξύ 100.000 και 288.000 δολαρίων έως το τέλος του 2021, με βάση ένα μοντέλο που χρησιμοποιεί με βάση την έλλειψη εμπορευμάτων όπως ο χρυσός.

    Image

    J P Morgan: Στα 140.000 δολάρια το Bitcoin 

    Στα 140.000 δολάρια βλέπει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα J P Morgan την αξία του κρυπτονομίσματος.

    Το κρυπτονόμισμα έχει αυξήσει την αξία του στα 19.200 δολάρια αφού υποχώρησε σε περίπου 4.840 δολάρια στα μέσα Μαρτίου 2020. 

    Εντός του περασμένου έτους, η τιμή του έχει υπερδιπλασιαστεί, σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 10.000 δολαρίων μόνο τους τελευταίους δύο μήνες του 2019.

    Όπως γράφει ο Ethan Yang στο Αμερικανικό Ινστιτούτο Οικονομικής Έρευνας, με το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής των ειδήσεων για το Covid-19, τις προεδρικές εκλογές και ούτω καθεξής, είναι κατανοητό ότι η εκρηκτική άνοδος του Bitcoin μπορεί να έχει περάσει απαρατήρητη.

    Ωστόσο, αυτό που καθιστά αυτήν την ταχεία ανάπτυξη ενδιαφέρουσα είναι ότι υπάρχουν ορισμένες σημαντικές συνθήκες που μπορεί να ανοίξουν το δρόμο για το Bitcoin.

    https://cms.zerohedge.com/s3/files/inline-images/bfmE1FF.jpg?itok=lVVyQX39

    https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/bfmDB1D.jpg?itok=uMb4iJSb

    Τι είναι το Bitcoin (Κωδικός BTC);

    Το Bitcoin είναι μια αποκεντρωμένη κρυπτογράφηση που αρχικά περιγράφηκε σε μια λευκή βίβλο του 2008 από ένα άτομο ή μια ομάδα ατόμων, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Satoshi Nakamoto. Κυκλοφόρησε αμέσως μετά, τον Ιανουάριο του 2009.

    Είναι ένα διαδικτυακό νόμισμα, που σημαίνει ότι όλες οι συναλλαγές πραγματοποιούνται απευθείας μεταξύ ίσων, ανεξάρτητων συμμετεχόντων στο διαδίκτυο, χωρίς να απαιτείται κανένας διαμεσολαβητής.

    Δημιουργήθηκε, σύμφωνα με τον Nakamoto, για να επιτρέψει την αποστολή διαδικτυακών πληρωμών απευθείας από το ένα μέρος στο άλλο χωρίς να περάσει από τράπεζα ή άλλο φορέα. 

    Ξεχώρισε γιατί είναι το πρώτο κρυπτονόμισμα που χρησιμοποιήθηκε στην ιστορία. 

    Ποιοι είναι οι ιδρυτές του Bitcoin;

    Ο αρχικός εφευρέτης του Bitcoin είναι γνωστός με το ψευδώνυμο, Satoshi Nakamoto.

    Έως και σήμερα η πραγματική ταυτότητα του ατόμου – ή του οργανισμού – που βρίσκεται πίσω από το ψευδώνυμο παραμένει άγνωστη.

    Στις 31 Οκτωβρίου 2008, ο Nakamoto δημοσίευσε τη Λευκή Βίβλο του Bitcoin, η οποία περιγράφει λεπτομερώς πώς θα μπορούσε να εφαρμοστεί ένα διαδικτυακό νόμισμα.

    Πρότειναν να χρησιμοποιήσουν ένα αποκεντρωμένο σύστημα συναλλαγών και να το ασφαλιστούν με κρυπτογραφικούς αλγόριθμους – ολόκληρο το σύστημα θα ονομάζεται αργότερα «blockchain».

    Στις 3 Ιανουαρίου 2009, ο Nakamoto εμφάνισε το…. Bitcoin, γνωστό ως το block genesis, ξεκινώντας έτσι την πρώτη κρυπτογράφηση στον κόσμο.

    Ωστόσο, ενώ ο Nakamoto ήταν ο αρχικός εφευρέτης του Bitcoin, με την πάροδο των ετών ένας μεγάλος αριθμός ατόμων συνέβαλε στη βελτίωση του λογισμικού κρυπτογράφησης, διορθώνοντας τις ευπάθειες και προσθέτοντας νέες δυνατότητες.

    Χάριν στην πρωτοποριακή φύση του παραμένει στην κορυφή αυτής της ενεργητικής αγοράς μετά από μια δεκαετία ύπαρξης. 

    Πόσο Bitcoin κυκλοφορεί;

    Η συνολική προσφορά του  περιορίζεται από το λογισμικό του και δεν θα υπερβαίνει ποτέ τα 21.000.000 νομίσματα. 

    Νέα νομίσματα δημιουργούνται κατά τη διαδικασία που είναι γνωστή ως «εξόρυξη»: καθώς οι συναλλαγές μεταδίδονται σε ολόκληρο το δίκτυο και προστατεύονται από πολύπλοκους κρυπτογραφικούς υπολογισμούς.

    Η προμήθεια για την διεκπεραίωση μιας συναλλαγής σήμερα είναι 6,25 bitcoin. 

    Αν και υπάρχουν μόνο εικασίες αλλά ο Satoshi Nakamoto εκτιμάται ότι διαθέτει πάνω από ένα εκατομμύριο Bitcoin.

    Πώς ασφαλές είναι το δίκτυο;

    Προστατεύεται με τον αλγόριθμο SHA-256, ο οποίος ανήκει στην οικογένεια αλγορίθμων SHA-2, ο οποίος χρησιμοποιείται επίσης και από το Bitcoin Cash (BCH), καθώς και από πολλά άλλα κρυπτονομίσματα.

    Ο μεγαλύτερος κίνδυνος πάντως πέραν της ευμετάβλητης συμπεριφοράς του είναι να πέσει θύμα χάκερ ο κάτοχος τους αν και αυτός ο κίνδυνος έχει εντυπωσιακά μειωθεί έως ελαχιστοποιηθεί. 



    ΣΧΟΛΙΑ