• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ποια είναι η δισεκατομμυριούχος που ξόδεψε 74,7 εκατ. δολάρια για ένα ακίνητο κοντά στο Harrods του Λονδίνου

    • Bloomberg

    Dominika Kulczyk


    Η Πολωνή δισεκατομμυριούχος Dominika Kulczyk ξόδεψε 57,5 ​​εκατομμύρια λίρες (74,7 εκατομμύρια δολάρια) για την εξαγορά κατοικίας κοντά στο πολυκατάστημα Harrods στο Λονδίνο, κίνηση που αποτελεί την πιο πρόσφατη ένδειξη ότι η πολυτελής αγορά ακινήτων της πόλης σταδιακά αναζωπυρώνεται.

    Η Kulczyk αγόρασε το ακίνητο που βρίσκεται σε προνομιακή περιοχή, στο Knightsbridge, από τον Mike Spink, έναν κατασκευαστή κατοικιών που είναι γνωστός για την πώληση ενός ιστορικού αρχοντικού κοντά στο παλάτι του Μπάκιγχαμ πέρυσι, στον δισεκατομμυριούχο διαχειριστή hedge fund, Ken Griffin. Η Kulczyk προχώρησε στην εξαγορά, παίρνοντας τον έλεγχο του Farringdon Property Trust, αναφέρουν τα αρχεία.

    Εκπρόσωπος της Kulczyk αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα. Ο Spink δεν ήταν διαθέσιμος για να σχολιάσει όταν το Bloomberg επικοινώνησε μαζί του.

    Η κορυφαία αγορά ακινήτων του Λονδίνου κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών κατέγραψε τεράστιες συμφωνίες, καθώς οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έσπευσαν να επωφεληθούν από την αδύναμη λίρα και να ολοκληρώσουν τις συμφωνίες τους προκειμένου να προλάβουν τυχόν επιβολή νέου φόρου στις αγορές από ξένους επενδυτές. Ο Κινέζος μεγιστάνας Cheung Chung Kiu συμφώνησε τον περασμένο μήνα να εξαγοράσει ένα ανάκτορο στο Knightsbridge για περισσότερα από 200 εκατομμύρια λίρες, καταγράφοντας νέο ρεκόρ στις τιμές ακινήτων της πρωτεύουσας της Βρετανίας.

    Ωστόσο, η πώληση καθιστά επίσης σαφές ότι, παρά τις επιλεκτικές συμφωνίες, οι τιμές γενικά παραμένουν χαμηλότερα από τις αποτιμήσεις. Το ποσό που πλήρωσε η Kulczyk για το ακίνητο ήταν κάτω από την αποτίμηση της Savills Plc, ύψους 65 εκατομμυρίων λιρών. Οι τιμές για τις πολυτελείς κατοικίες στις πιο καλές περιοχές του Λονδίνου διατηρήθηκαν σταθερές τον περασμένο μήνα, μετά από μια δωδεκάμηνη πτωτική πορεία κατά 2,1%, σύμφωνα με έκθεση του μεσίτη Knight Frank.

    Εκπρόσωπος της Savills αρνήθηκε να σχολιάσει.

    Η Dominika Kulczyk και ο αδελφός της Sebastian κληρονόμησαν την περιουσία από τον πατέρα τους, Jan Kulczyk, ο οποίος ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος της Πολωνίας, αφού πραγματοποίησε μια σειρά από αποδοτικές επενδύσεις στους τομείς υποδομών, μπύρας, πετρελαίου και αυτοκινητοβιομηχανίας μετά την πτώση του κομμουνισμού. Πέθανε το 2015, αφήνοντας πίσω του μια περιουσία που υπολογίζεται σε 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Sebastian Kulczyk είναι ο ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της Kulczyk Investments, η οποία διαχειρίζεται χαρτοφυλάκια σε διάφορους κλάδους, όπως η ενέργεια, οι υποδομές και η αγορά ακινήτων.



    ΣΧΟΛΙΑ