• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Αυτό είναι το λονδρέζικο σπίτι που αγόρασε Αμερικανός δισεκατομμυριούχος έναντι 122 εκατ. δολαρίων (pics)

    • Bloomberg

    3 Carlton Garden


    Η πώληση της πιο ακριβής κατοικίας του Λονδίνου από το 2011 είναι γεγονός. Ο ιδρυτής της Citadel, ο Αμερικανός μεγιστάνας Ken Griffin εξαγόρασε το 3 Carlton Gardens, ένα οίκημα 200 ετών, με θέα στο Πάρκο St. James’s του Λονδίνου, το οποίο βρίσκεται περίπου μισό μίλι από το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

    Ο δισεκατομμυριούχος διαχειριστής αμοιβαίων κεφαλαίων κατέβαλε περίπου 95 εκατομμύρια λίρες (122 εκατομμύρια δολάρια) για το ακίνητο, δήλωσε εκπρόσωπος της Citadel.

    Το ιστορικό σπίτι της γεωργιανής εποχής αναδιαμορφώθηκε από τον κτηματομεσίτη Mike Spink σε μια επιχείρηση, σε συνεργασία με την Evans Randall Investors. Το σπίτι των 20.000 τετραγωνικών ποδών (περίπου 1.900 τετραγωνικών μέτρων) περιλαμβάνει γυμναστήριο, πισίνα και υπόγεια έκταση.

    Η αρχική τιμή πώλησης του σπιτιού ήταν στα 145 εκατ. λίρες, ωστόσο κατά τα τελευταία δύο χρόνια η τιμή του είχε υποχωρήσει στα 125 εκατ. λίρες, σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times.

    Ο Griffin, ο οποίος έχει περιουσία 8,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος από το Ιλλινόις που περιλαμβάνεται στο δείκτη Bloomberg Billionaires, με τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους παγκοσμίως. Έχει ήδη στην κατοχή του ακίνητη περιουσία αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων στη Νέα Υόρκη και στο Σικάγο, σύμφωνα με τον δείκτη.

    Κen Griffin

    Αναμφισβήτητα το κτίριο 3 Carlton Gardens, θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα του χαρτοφυλακίου του. Εκεί στεγάστηκε το προσωπικό γραφείο του στρατηγού Charles de Gaulle κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ ένα άγαλμα του ηγέτη της Γαλλικής Αντίστασης βρίσκεται απέναντι από το δρόμο.

    “Πρόκειται για ένα ακίνητο με μεγάλη ιστορία”, δήλωσε ο Charles McDowell, ιδρυτής της Charles McDowell Properties. “Το αγόρασε με discount. Για τους ανθρώπους που έχουν τα χρήματα, υπάρχουν πραγματικές ευκαιρίες αγοράς στο Λονδίνο. “

    Οι τιμές στις καλύτερες περιοχές του Λονδίνου είναι περίπου 19% χαμηλότερες από το υψηλό του 2014, σύμφωνα με στοιχεία που της μεσιτικής εταιρείας Savills Plc.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ