• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Πετρέλαιο: Κάτω από τα 61 δολάρια με το βλέμμα στη βραχυπρόθεσμη ζήτηση

    • Bloomberg
    πετρέλαιο


    Η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε κάτω από τα 61 δολάρια το βαρέλι λόγω της ανησυχίας για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της ζήτησης, εν μέσω της ανομοιογένειας που παρατηρείται στην ανάκαμψη των χωρών από την πανδημία.

    Τα συμβόλαια στη Νέα Υόρκη υποχώρησαν κατά 1,1% μετά από δύο ημέρες κερδών. Τα κρούσματα του Covid-19 αυξάνονται στην Ινδία και απειλούν την ανάκαμψη της οικονομίας από την σπάνια ύφεση, ενώ στη Νοτιοανατολική Ασία, η ζήτηση είναι απίθανο να φτάσει τα επίπεδα προ της πανδημίας μέχρι το τέλος του 2021 ή και αργότερα.

    Στις ΗΠΑ, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ζήτησε να σταματήσει το άνοιγμα της αγοράς και ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη επεκτείνουν ή επιβάλλουν εκ νέου lockdowns.

    Αν και η άνοδος που σημείωσε το πετρέλαιο φέτος ανακόπηκε πρόσφατα, υπάρχει αισιοδοξία για τη μακροπρόθεσμη προοπτική του, καθώς οι εμβολιασμοί κατά του ιού συνεχίζονται διεθνώς και οι ΗΠΑ υιοθετούν κολοσσιαίο πρόγραμμα μέτρων, με στόχο την τόνωση της οικονομίας.

    Brent futures are hurtling towards contango amid deepening demand concerns

    Τα μέλη του ΟΠΕΚ + συνεχίζουν να συγκρατούν τις τιμές μέσω μίας σειράς περικοπών της παραγωγής, ενώ προγραμματίζουν συνάντηση για την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να καθορίσουν την πολιτική τους για τον Μάιο.

    «Δεν υπάρχει τώρα πιθανότητα ο ΟΠΕΚ + να περιορίσει τις περικοπές παραγωγής του την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο Τζέφρι Χάλεϊ, αναλυτής στην Oanda Asia Pacific. “Βραχυπρόθεσμα, περιμένω το πετρέλαιο να κυμανθεί μάλλον προς τα κάτω”.

    Τα συμβόλαια Μάϊου του West Texas Intermediate υποχωρούσαν νωρίτερα στο Λονδίνο κατά 70 σεντς και διαμορφώνονταν στα 60,86 δολάρια ανά βαρέλι. Τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου έληξαν την Δευτέρα με άνοδο 0,2%.

    Τα συμβόλαια Μάϊου του Brent υποχωρούσαν κατά 1,2% και διαμορφώνοντας στα 63,88 δολάρια το βαρέλι στο ICE, ενώ στην προηγούμενη συνεδρίαση ενισχύθηκαν κατά 9 σεντς.

    Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ, στο μεταξύ, πιθανώς αυξήθηκαν κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τη μέση εκτίμηση έρευνας του Bloomberg.

    Εάν επιβεβαιωθεί η εκτίμηση αυτή από τα στοιχεία της κυβέρνησης την Τετάρτη, θα είναι η πέμπτη εβδομαδιαία αύξηση τους. Τα αποθέματα έχουν διογκωθεί μετά το κλείσιμο πολλών διυλιστηρίων τον περασμένο μήνα, ορισμένα από τα οποία προσπαθούν να επαναλειτουργήσουν.

    Διαβάστε ακόμα:

    Καύσιμα: Νέα βουτιά 28% στην κατανάλωση βενζίνης – Ο τουρισμός «βαρόμετρο» για την ανάκαμψη

    Ποιοι βλέπουν το πετρέλαιο ξανά στα 100 δολάρια/βαρέλι

    Goldman Sachs: Προβλέψεις για αύξηση της τιμής του πετρελαίου στα 75 δολάρια

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ