• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ούτε ο Νοστράδαμος δεν μπορεί να βγάλει αξιοπρεπή κέρδη από επενδύσεις φέτος

    • Bloomberg


    Το ότι ακόμη και οι επενδύσεις του Γάλλου μέντιουμ θα ξεπερνούσαν μετά δυσκολίας τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ φέτος είναι ένας κακός οιωνός για μελλοντικές αποδόσεις, λένε αναλυτές της αγοράς.

    Κανένας από τους 17 κύριους κλάδους των assets που παρακολουθεί η Morgan Stanley δεν έχει ξεπεράσει τον δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ το 2018, ένα ρεκόρ που χρονολογείται τουλάχιστον από το 2004, έγραψε η ομάδα στρατηγικής της τράπεζας, συμπεριλαμβανομένου του Matthew Garman, σε σημείωμα την Παρασκευή. Για τον όμιλο Leuthold, το υποθετικό του χαρτοφυλάκιο μεμονωμένων assets με “άψογη πρόβλεψη για το μέλλον” οδεύει προς τη χειρότερη ιστορικά απόδοσή του.

    “Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτό το θεωρητικά βέλτιστο χαρτοφυλάκιο έχει επίσης πέσει σε δύσκολους καιρούς”, γράφει σε πρόσφατο σημείωμα ο Doug Ramsey, επικεφαλής επενδύσεων της Leuthold, αφού παρακολούθησε την απόδοση του περιουσιακού στοιχείου με τις καλύτερες επιδόσεις κάθε χρόνο, από μια συλλογή αμερικανικών και παγκόσμιων δεικτών μετοχών και ομολόγων. “Εκτός κι αν τα REITs βελτιώσει την τρέχουσα συνολική απόδοση τους για φέτος από το 1,6%, το χαρτοφυλάκιο άψογης πρόβλεψης θα υποστεί το χειρότερο έτος που έχει καταγραφεί”.

    Μετά από ένα δυνατό ξεκίνημα του έτους, τα assets ρίσκου σε όλο τον κόσμο κατέρρευσαν, εξαιτίας ενός κοκτέιλ ανησυχιών από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας έως μια επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και τον αντίκτυπο της νομισματικής σύσφιξης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας. Ο δείκτης S&P 500 έχει υποχωρήσει κατά 1,5% σε ετήσια βάση, τα αγαθά έχουν υποχωρήσει σχεδόν κατά 9% και ο Δείκτης Bloomberg Barclays U.S. Treasury Total Return έχει πέσει κατά 1,4%.

    Για τον Ramsey, τα προβλήματα άρχισαν πολύ πριν αρχίσει το έτος. Η πενταετής ετησιοποιημένη συνολική απόδοση για το καλύτερο χαρτοφυλάκιό του είναι 15 τοις εκατό, η χαμηλότερη στη σύγχρονη ιστορία, ανέφερε. Αυτή συγκρίνεται με μια ετήσια απόδοση περίπου 34% από το 1972 μέχρι σήμερα.

    “Λαμβάνοντας υπόψη τον απερίσκεπτο νομισματικό πειραματισμό που διεξάγεται εδώ και σε όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια, θα περίμενε κανείς ότι το χαρτοφυλάκιο άψογης πρόβλεψης θα είχε τουλάχιστον καταγράψει μία επιτυχία, αν όχι ένα grand slam”, έγραψε. “Η αποτυχία ακόμη και του ‘μέντιουμ’ διαχειριστή χαρτοφυλακίου να σκοράρει τα τελευταία χρόνια υποδεικνύει ότι η επί μακρόν προβλεφθείσα περίοδος χαμηλών αποδόσεων έχει ήδη αρχίσει εδώ και κάποιο καιρό”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι κρύβει ο πόλεμος επιστολών μεταξύ πατέρα και υιών Αγγελόπουλων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Eurobank-Grivalia: Η επίσημη ανακοίνωση της συγχώνευσης-Όλο το σχέδιο και οι όροι συναλλαγής

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Οι ζημιές των ισχυρών στις τράπεζες: Μέχρι… 96% χάνουν Γουάτσα, Πόλσον, εμίρηδες του Κατάρ και ίδρυμα Λάτση



    ΣΧΟΛΙΑ