• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Κοντά σε νέο ρεκόρ ο χρυσός, εκτοξεύεται και το ασήμι

    • Bloomberg
    Τράπεζα της Ελλάδος χρυσός


    Το ασημί εκτοξεύτηκε στα υψηλότερα επίπεδα σχεδόν επτά ετών και ο χρυσός συνέχισε την πορεία του προς ένα νέο ρεκόρ, λόγω των προσδοκιών ότι θα υπάρξουν περισσότερα μέτρα τόνωσης που θα βοηθήσουν την παγκόσμια οικονομία να ανακάμψει από την πανδημία.

    Οι επενδυτές συρρέουν στα μέταλλα με τη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια να αυξάνεται εν μέσω της αναζωπύρωσης των κρουσμάτων του ιού, της επιβράδυνσης της ανάπτυξης, του ασθενέστερου δολαρίου και των αρνητικών πραγματικών επιτοκίων στις ΗΠΑ. Τα τεράστια κεφάλαια τόνωσης που απελευθερώθηκαν από κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες βοήθησαν επίσης τις τιμές και, μετά την επιτυχία του ευρωπαϊκού πακέτου διάσωσης αυτήν την εβδομάδα, το ενδιαφέρον στρέφεται στις διαπραγματεύσεις για τη νομοθεσία για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας.

    Η περαιτέρω ώθηση στο ασήμι οφείλεται επίσης στις ανησυχίες της προσφοράς και την αισιοδοξία σχετικά με την ανάκαμψη της βιομηχανικής ζήτησης. Οι συμμετοχές στα ETFs του μετάλλου βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ τα ETFs του χρυσού σημείωσαν την Τρίτη τη μεγαλύτερη αύξηση από τα μέσα Ιουνίου και βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών.

    Silver surges to the highest level since 2013

    Η spot τιμή στου ασημιού ενισχύθηκε κατά 7,2% και έφτασε στα 22,8366 δολάρια ανά ουγγιά, το υψηλότερο επίπεδο από το 2013, ενώ στη συνέχεια υποχώρησε στα 22,5156 δολάρια. Τα futures στο Comex σημείωσαν άνοδο 7,6%.

    Ο χρυσός για άμεση παράδοση ενισχύθηκε κατά 1,3% και διαμορφώθηκε στα 1.865,81 δολάρια ανά ουγγιά, το υψηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο 2011, και πλησιάζει στο υψηλό όλων των εποχών, τα 1.921,17 δολάρια.

    Το ασήμι θα συνεχίσει να καταγράφει κέρδη λόγω της χρήσης του σε βιομηχανικές εφαρμογές όπως ηλιακά κύτταρα, καθώς και λόγω μίας σειράς παραγόντων που ωθούν υψηλότερα και τα άλλα πολύτιμα μέταλλα, υποστήριξε ο Ed Morse, επικεφαλής ανάλυσης εμπορευμάτων στην Citigroup, σε συνέντευξη του στο Bloomberg TV.



    ΣΧΟΛΙΑ