• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Janus Henderson Investors: Εκτίναξη των μερισμάτων σε επίπεδα ρεκόρ, στα 1,39 τρισ. δολάρια

    • Bloomberg

    Jane Shoemake, Client Portfolio Manager , Janus Henderson Investors


    Οι εταιρείες διεθνώς διαθέτουν τόσα πολλά μετρητά που έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για επιστροφή στις διανομές μερισμάτων, υποστηρίζει μία παγκόσμια μελέτη της Janus Henderson Investors.

    Οι πληρωμές αναμένεται να φθάσουν τα 1,39 τρισεκατομμύρια δολάρια φέτος, το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ, ανέφεραν διαχειριστές κεφαλαίων, με επικεφαλής τον Ben Lofthouse. Σύμφωνα με την Janus είναι πιθανό τα μερίσματα θα βρεθούν στα προ πανδημίας υψηλά, μέσα σε 12 μήνες.

    “Ο εταιρικός κόσμος είναι γεμάτος ρευστότητα και το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι ισχυρό”, δήλωσε η διευθύντρια χαρτοφυλακίου Jane Shoemake.

    Όπως τόνισε, η πανδημία έκανε λιγότερη ζημιά στα εταιρικά κέρδη από ό, τι αναμένονταν. Οι εταιρείες είναι σε θέση να αυξήσουν τις πληρωμές μερισμάτων επειδή προσαρμόστηκαν στις δυσκολίες της πανδημίας και υποστηρίχθηκαν από ανοικτές αγορές πιστώσεων και προγράμματα κρατικής βοήθειας, σύμφωνα με την Janus.

    Rising Expectations

     

    Ο δρόμος προς την ανάκαμψη φαίνεται άνισος. Οι μεταλλευτικές εταιρείες, ένας από τους κλάδους με τις υψηλότερες πληρωμές μερισμάτων, οδηγούν επίσης στην αναζωπύρωση των τιμών των εμπορευμάτων. Οι μισές από τις αποκατασταθείσες πληρωμές στην Ευρώπη προέρχονταν από τράπεζες, σύμφωνα με την Janus.

    “Οι εταιρείες χρησιμοποίησαν την οικονομική τους ευελιξία για να ενισχύσουν τους ισολογισμούς τους”, αναφέρει η μελέτη. «Αυτό τους έδωσε σημαντική οικονομική δύναμη, την ώρα που ο κόσμος ανακάμπτει».

    Σε ένα άλλο σημείωμα της Δευτέρας, οι στρατηγικοί αναλυτές της JPMorgan με επικεφαλής τον Mislav Matejka, τόνισαν ότι οι εκτιμήσεις μερισμάτων για τις μεταλλουργικές  έχουν υπερδιπλασιαστεί φέτος, με σημαντικές αυξήσεις να σημειώνονται επίσης στις τράπεζες και στους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Ωστόσο, οι προσδοκίες για τους αμυντικούς κλάδους όπως η υγειονομική περίθαλψη και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας έχουν μειωθεί.

    Διαβάστε ακόμα:

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ