• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Η κρουαζιέρα επιστρέφει με ταξίδια στο… πουθενά

    • Bloomberg


    Ένα νέο τρόπο για να προσφέρει διέξοδο στους κατοίκους της που αγαπούν τα ταξίδια, εν μέσω της πανδημίας, προωθεί η Σιγκαπούρη. Δύο κρουαζιερόπλοια θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα να κάνουν ταξίδια ανοιχτά στη θάλασσα και θα επιστρέφουν στο λιμάνι.

    Τα πλοία World Dream της Genting Cruise Lines και το Quantum of the Seas της Royal Caribbean International θα ξεκινήσουν ταξίδια μετ’ επιστροφής τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο αντίστοιχα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συμβουλίου Τουρισμού της Σιγκαπούρης.

    Αυστηρά πρωτόκολλα έχουν θεσπιστεί για τους χειριστές των κρουαζιερόπλοιων και τους επιβάτες στο πλαίσιο του προγράμματος πιστοποίησης CruiseSafe. Μεταξύ άλλων θα γίνονται τεστ για Covid-19 στο πλήρωμα και τους επιβάτες, θα ακολουθούνται αυστηροί κανόνες υγιεινής, θα διασφαλιστεί η κυκλοφορία καθαρού αέρα και θα υπάρχουν σημάνσεις επί του πλοίου για να τηρούνται οι αποστάσεις.

    Τα πλοία θα ταξιδέψουν με μειωμένη χωρητικότητα, στο 50% και τα ταξίδια θα είναι μόνο για τους κατοίκους της Σιγκαπούρης.

    «Αυτή η πιλοτική κρουαζιέρα αποτελεί μια πολύτιμη ευκαιρία για τις εταιρείες του κλάδου, ώστε να επανασχεδιάσουν ολόκληρη την εμπειρία της κρουαζιέρας προκειμένου να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των επιβατών», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Συμβουλίου Τουρισμού της Σιγκαπούρης, Keith Tan.

    Η βιομηχανία της κρουαζιέρας έκλεισε παγκοσμίως τον Μάρτιο μετά από μια σειρά κρουσμάτων Covid-19 στη θάλασσα, συμπεριλαμβανομένου του περιστατικού στο Diamond Princess του κολοσσού Carnival Corp., τον Φεβρουάριο. Ακόμα και υγιείς επιβάτες υπέφεραν, καθώς πολλά λιμάνια δεν επέτρεψαν στα πλοία να δέσουν, με το φόβο ότι θα δημιουργηθούν νέες εστίες κορονοϊού στην ακτή. Δεκάδες χιλιάδες μέλη του πληρώματος παγιδεύτηκαν στα πλοία για μήνες.

    Η Σιγκαπούρη αναζητά τρόπους για να ενισχύσει την τουριστική της βιομηχανία, η οποία έχει πληγεί σημαντικά λόγω της πανδημίας. Ο αερομεταφορέας της χώρας Singapore Airlines Ltd. σημείωσε ρεκόρ απωλειών και η κίνηση στο αεροδρόμιο Changi ήταν ελάχιστη. Η κυβέρνηση προειδοποίησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η Σιγκαπούρη δεν μπορεί να περιμένει ένα ή δύο χρόνια για να γίνει ευρέως διαθέσιμο το εμβόλιο του ιού.

    Η Genting προσφέρει πακέτα δύο και τριών διανυκτερεύσεων από τις 6 Νοεμβρίου. Τον Ιούλιο, η εταιρεία ξεκίνησε εκ νέου να παρέχει υπηρεσίες στην Ταϊβάν. Η Royal Caribbean θα προσφέρει πακέτα τριών και τεσσάρων διανυκτερεύσεων από την 1η Δεκεμβρίου.

    Οι επιβάτες θα πρέπει να υποβληθούν σε τεστ ελέγχου και να υποβάλλουν γραπτές δηλώσεις για την υγεία τους πριν επιβιβαστούν. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα πρέπει να φορούν μάσκες ανά πάσα στιγμή και να διατηρούν απόσταση ασφαλείας ενός μέτρου.

    Τα μέλη του πληρώματος που θα μεταβαίνουν αεροπορικών στην πόλη, θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ κατά την άφιξη τους καθώς και μετά το τέλος της καραντίνας 14 ημερών.

    Η Σιγκαπούρη είναι μία από τις πρώτες χώρες που ανέπτυξε και εφαρμόζει ένα υποχρεωτικό πρόγραμμα ελέγχου και πιστοποίησης για κρουαζιερόπλοια. Πριν από τον απόπλου, όλες οι γραμμές κρουαζιέρας από τη Σιγκαπούρη πρέπει να λάβουν την πιστοποίηση CruiseSafe, η οποία απαιτεί αξιολόγηση από τρίτη εταιρεία πιστοποίησης.

    Η Genting Cruise Lines και η Royal Caribbean βρίσκονται στη διαδικασία απόκτησης της πιστοποίησης, δήλωσε το διοικητικό συμβούλιο, προσθέτοντας ότι η Σιγκαπούρη θα αποφασίσει για τα επόμενα βήματα στη βιομηχανία κρουαζιέρας μετά από προσεκτική παρακολούθηση των ταξιδιών.

    Για να προσελκύσει πελάτες, η Royal Caribbean προσφέρει διάφορους ευέλικτους όρους και προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της κάλυψης ιατρικού κόστους που σχετίζεται με τον Covid-19 αξίας έως και 25.000 δολάρια Σιγκαπούρης (18.400 δολάρια ΗΠΑ) ανά άτομο.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ