• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    H&M: Ζημιές για πρώτη φορά σε δέκα και πλέον χρόνια – Οι επόμενες κινήσεις

    • Bloomberg
    Helena Helmersson, CEO Η&Μ

    Helena Helmersson, CEO Η&Μ


    Η γνωστή σουηδική αλυσίδα λιανικής Hennes & Mauritz (H&M) εμφάνισε το πρώτο ζημιογόνο τρίμηνό της εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία, καθώς λόγω της πανδημίας αναγκάστηκε να κλείσει τα περισσότερα από τα καταστήματα της.

    Οι προ φόρων ζημιές εκτινάχθηκαν σε 6,48 δισ. κορώνες (700 εκατ. δολάρια), κατά τους τρεις μήνες έως τον Μάιο. Οι αναλυτές ανέμεναν ζημιές 6,1 δισ. κορώνων.

    Η εταιρεία εμφάνισε μικτή εικόνα, με θετικά και αρνητικά νέα. Η πτώση των πωλήσεων έχει μετριαστεί στο 25% μέχρι τώρα αυτό το μήνα, από 50% που ήταν το προηγούμενο τρίμηνο, και όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της, η ανάκαμψη είναι καλύτερη από την αναμενόμενη.

    Επίσης, η H&M ανακοίνωσε ότι θα κλείσει περισσότερα καταστήματα της, με στόχο η καθαρή μείωση στον αριθμό των καταστημάτων να διαμορφωθεί σε 40.

    Ωστόσο, το μακροχρόνιο πρόβλημα του τεράστιου στοκ εξακολουθεί να στοιχειώνει την εταιρεία. Το στοκ εμπόρευμα της αντιπροσωπεύει το 19,2% των 12μηνων πωλήσεων της έναντι 18,3% πέρυσι. Ως εκ τούτου, η H&M ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τις εκπτώσεις της αυτό το τρίμηνο.

    Στο μεταξύ, η αλυσίδα λιανικής προετοιμάζει την έκδοση ομολόγων με στόχο τη διαφοροποίηση των πηγών χρηματοδότησής της. Η νέα κίνηση οφείλεται στο γεγονός ότι οι μετοχές της H&M διαπραγματεύονται στο ίδιο επίπεδο που ήταν περίπου 15 χρόνια πριν.

    Σήμερα το πρωί στην αγορά της Στοκχόλμης η μετοχή ενισχύονταν κατά 1,2%, ωστόσο από τις αρχές του έτους έχει χάσει περίπου το 1/4 της αξίας της.



    ΣΧΟΛΙΑ