• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Έρχεται νέο κανόνι στην αγορά crypto; H Genesis προειδοποιεί για χρεοκοπία αν δεν βρει χρηματοδότηση

    • Bloomberg


    Η χρηματιστηριακή κρυπτονομισμάτων Genesis προειδοποίησε για τον κίνδυνο χρεοκοπίας προκαλώντας νέο πονοκέφαλο στην αγορά crypto μετά την ταχεία κατάρρευση της αυτοκρατορίας FTX του Sam Bankman-Fried.

    Η εταιρεία αγωνίζεται να συγκεντρώσει νέα κεφάλαια και προειδοποιεί τους πιθανούς επενδυτές ότι μπορεί να χρειαστεί να κηρύξει πτώχευση εάν αποτύχουν οι προσπάθειές της, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

    H Genesis, η οποία αντιμετώπισε κρίση ρευστότητας στον απόηχο της πτώχευσης της FTX αυτόν τον μήνα, τις τελευταίες ημέρες καταβάλει απεγνωσμένες προσπάθειες αναζητώντας τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο δολάρια, αναφέρουν οι πηγές.

    Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, έχει πραγματοποιήσει συζητήσεις και με το ανταλλακτήριο ψηφιακών νομισμάτων Binance, αλλά δεν επετεύχθη μέχρι στιγμής κάποια συμφωνία για χρηματοδότηση.

    Η βιασύνη για την ανεύρεση κεφαλαίων επιταχύνθηκε από την κρίση ρευστότητας που προκάλεσε στην Genesis η ξαφνική κατάρρευση της FTX, ενός από τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια κρυπτογράφησης στον κόσμο.

    Η Genesis διέκοψε τις εξαργυρώσεις λίγο αφότου αποκάλυψε στις 10 Νοεμβρίου ότι είχε “κλειδώσει” 175 εκατομμύρια δολάρια σε έναν λογαριασμό συναλλαγών της FTX.

    «Δεν σχεδιάζουμε να καταθέσουμε άμεσα αίτημα πτώχευσης», δήλωσε εκπρόσωπος της Genesis μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος. «Στόχος μας είναι να επιλύσουμε την τρέχουσα κατάσταση συναινετικά χωρίς την ανάγκη οποιασδήποτε αίτησης πτώχευσης. Η Genesis συνεχίζει να έχει εποικοδομητικές συνομιλίες με τους πιστωτές».

    Και άλλες πλατφόρμες αντιμετωπίζουν προβλήματα μετά από την κατάρρευση της FTX που προκάλεσε τριγμούς στον κλάδο των κρυπτοτομισμάτων και δημιούργησε αμφιβολίες στους επενδυτές σχετικά με τον κίνδυνο μετάδοσης.

    Μεταξύ άλλων οι δυσκολίες στη Genesis έχουν επίσης πλήξει τους δισεκατομμυριούχους Winklevoss Tyler και Cameron, ιδιοκτήτες του χρηματιστηρίου κρυπτοτομισμάτων Gemini.

    Ως επακόλουθου στην αναστολή των αναλήψεων από την Genesis, η Gemini διέκοψε τις εξαργυρώσεις στο προϊόν της Earn. Η κίνηση αυτή οδήγησε σε αδιέξοδο ένα πρόγραμμα που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δεσμευμένα 700 εκατομμύρια δολάρια από χρήματα πελατών.

    Οι πωλήσεις στο Bitcoin περιορίστηκαν την Τρίτη, αλλά το κρυπτονόμισμα παραμένει περίπου στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2020, κάτω από τα 16.000 δολάρια.

    Sam Bankman-Fried's Web of Influence | SBF's companies have had relationships with who-is-who of crypto and beyond
    Ο ιστός επιρροής του Sam Bankman-Fried

    Διαβάστε ακόμη:

    Tα crypto καταρρέουν αλλά οι traders συνεχίζουν να κερδοσκοπούν

    FTX: Οφειλές 3,1 δισ. δολαρίων στους 50 μεγαλύτερους μη εξασφαλισμένους πιστωτές της



    ΣΧΟΛΙΑ