• Cryptocurrencies

    FTX: Οφειλές 3,1 δισ. δολαρίων στους 50 μεγαλύτερους μη εξασφαλισμένους πιστωτές της

    • NewsRoom
    Sam Bankman-Fried

    Sam Bankman-Fried., Πρώην CEO της FTX


    Την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν καταφέρει να οδηγήσουν την FTX οι κινήσεις του του Sam Bankman-Fried αποκαλύπτουν νέα δικαστικά έγγραφα σύμφωνα με τα οποία το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων οφείλει 3,1 δισ. δολάρια στους 50 μεγαλύτερους, μη-εξασφαλισμένους, πιστωτές της.

    Μάλιστα, oι οντότητες που συνδέονται με την FTX οφείλουν στον μεγαλύτερο μη εξασφαλισμένο πιστωτή τους περισσότερα από 226 εκατ. δολάρια.

    Σύμφωνα με τον κατάλογο που κατατέθηκε το βράδυ του Σαββάτου, όλοι οι πιστωτές χαρακτηρίζονται ως πελάτες στο έγγραφο, ενώ για δέκα από αυτούς ποσά άνω των 100 εκατ. δολαρίων ο καθένας.  Οι 50 μεγαλύτερες απαιτήσεις προέρχονται όλες από πελάτες στους οποίους η εταιρεία χρωστά 21 εκατ. δολάρια ή περισσότερα. Οι πιστωτές έχουν τη δυνατότητα να γνωμοδοτήσουν σχετικά με τον καλύτερο τρόπο αποπληρωμής των χρεών της FTX καθώς θα εξελίσσεται η διαδικασία της πτώχευσης.

    Η FTX δήλωσε ότι έχει περιουσιακά στοιχεία και υποχρεώσεις ύψους τουλάχιστον 10 δισ. δολαρίων στα προκαταρκτικά δικαστικά έγγραφα. Η υπόθεση μπορεί να αφορά περισσότερους από ένα εκατομμύριο πιστωτές.



    ΣΧΟΛΙΑ