• Cryptocurrencies

    Tα crypto καταρρέουν αλλά οι traders συνεχίζουν να κερδοσκοπούν

    • NewsRoom
    Bitcoin

    Bitcoin


    Σκηνές Φαρ-Ουέστ διαδραματίζονται στην βιομηχανία των crypto, ύστερα από την κατάρρευση του χρηματιστηρίου FTX. Οι κερδοσκόποι traders έχουν βρει «χρυσές ευκαιρίες» πουλώντας πανομοιότυπα crypto assets σε διαφορετικές πλατφόρμες, θυμίζοντας τον πρώτο καιρό της εμφάνισης των crypto.

    Με τις τιμές να καταρρέουν, οι traders, που ξέρουν το παιχνίδι, αγοράζουν περιουσιακά στοιχεία από ένα χρηματιστήριο και το πωλούν σε ένα άλλο με υψηλότερη τιμή, εκμεταλλευόμενοι αλγορίθμους για να επωφεληθούν από τις διαφορές στις τιμές.

    «Εάν ξέρετε τι κάνετε και έχετε την αυτοπεποίθηση να έχετε τα χρήματά σας στα χρηματιστήρια, υπάρχουν πολύ κερδοφόρα μέρη για συναλλαγές», είπε ο Chris Taylor, ο οποίος διευθύνει στρατηγικές κρυπτογράφησης στο GSA Capital, ένα fund 17 ετών.

    Σε αυτή τη νέα οικονομική δίνη στην οποία έπεσε η crypto βιομηχανία, με τις απώλειες να έχουν φτάσει τα 2 τρις δολάρια και την αξία τους από τα υψηλά του Νοεμβρίου 2021 να έχει πέσει στο 73%, οι τιμές των crypto συνεχίζουν την καθοδική τους πορεία.

    Πέφτουν τα crypto

    Το Bitcoin έχει πέσει στα 16.197 δολάρια, με πτώση 2%, το Ether στα 1.138 δολάρια, ενώ το Solana, το crypto που επλήγη περισσότερο από την κατάρρευση του FTX συνεχίζει να χάνει πάνω από 6% και να πέφτει στα 11,95 δολάρια.

    H παρατεταμένη κρίση στον χώρο των crypto ρίχνει και τις αμερικάνικες μετοχές που συνδέονται με τα κρυπτονομίσματα, όπως οι Riot Blockchain, Marathon Digital και Coinbase.

    Το φιάσκο του FTX έχει τροφοδοτήσει και τις συζητήσεις για σύνταξη οδηγιών σχετικά με τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Τα σώματα της Γερουσίας και της Βουλής στις ΗΠΑ ετοιμάζουν ακροάσεις τον Δεκέμβριο σχετικά με το χρεοκοπημένο χρηματιστήριο, με στόχο να ενισχυθεί η εποπτεία και η νομοθεσία για τον κλάδο της crypto βιομηχανίας.

    Οι διαπραγματεύσεις στα crypto προϊόντα κατέγραψαν καθαρές εισροές αξίας 44,4 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το Bloomberg έως τις 18 Νοεμβρίου.

    Το Solana, που δέχτηκε το μεγαλύτερο χτύπημα, περισσότερο από τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, κατέγραψε εκροές αξίας 3,3 εκατ. δολαρίων.

    Διαβάστε επίσης:

    FTX: Οφειλές 3,1 δισ. δολαρίων στους 50 μεγαλύτερους μη εξασφαλισμένους πιστωτές της

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ