• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ένα τεράστιο «βουνό» από μπέικον στις ΗΠΑ

    Sizzling bacon


    Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάθονται πάνω σε ένα βουνό αφάγωτου μπέικον.

    Περισσότερες από 40 εκατομμύρια λίβρες (18.000 μετρικοί τόνοι) χοιρινής κοιλιάς, το κομμάτι που χρησιμοποιείται για την παραγωγή μπέικον, βρίσκονταν σε αποθήκες ψύξης στις 30 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης που κυκλοφόρησαν την Τρίτη. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο για τον μήνα Σεπτέμβριο από το 1971.

    Η αύξηση ήρθε μετά από μια ανάπτυξη των αμερικανικών κοπαδιών χοίρων. Η παραγωγή χοιρινού κρέατος σημείωσε άνοδο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και μέχρι το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον Ντένις Σμιθ, διευθυντικό στέλεχος της Archer Financial Services. Οι χοιρινές κοιλιές είδαν μια αυξημένη αύξηση των αποθεμάτων, επειδή η ζήτηση είναι κυρίως εγχώρια, σε αντίθεση με κομμάτια όπως το ζαμπόν, για τα οποία οι αγορές από το εξωτερικό μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των αποθεμάτων.

    Οι παραγωγοί γουρουνιών άρχισαν να ενισχύουν τα κοπάδια τους, εν όψει της αναμενόμενης μεγαλύτερης ζήτησης για εισαγωγές κρέατος από την Κίνα, όπου η αφρικανική πανώλη των χοίρων έχει σκοτώσει εκατομμύρια χοίρους. Τα κοπάδια στις ΗΠΑ αυξήθηκαν στα 77,7 εκατομμύρια κεφάλια  την 1η Σεπτεμβρίου, επίπεδο-ρεκόρ για τον μήνα και το υψηλότερο από το 1943, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις περιόδους, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ.

    Μέχρι στιγμής, αυτό έχει οδηγήσει ως επί το πλείστον σε πλεόνασμα για τις αμερικανικές προμήθειες. Αλλά το πλεόνασμα μπορεί να είναι βραχύβιο εάν οι πρόσφατες κινεζικές αγορές είναι ενδεικτικές. Οι εξαγωγικές πωλήσεις αμερικανικού χοιρινού κρέατος έχουν εκτοξευθεί σε εβδομαδιαία επίπεδα-ρεκόρ, ενισχυμένες από αγορές από την ασιατική χώρα.

    Η Κίνα αγοράζει ως επί το πλείστον σφάγια, τα οποία στη συνέχεια επεξεργάζεται στην εγχώρια αγορά, και όχι μεμονωμένα κομμάτια χοιρινού κρέατος. Φυσικά, ολόκληρα τα σφάγια περιλαμβάνουν και την κοιλιά.

    «Η θεωρία είναι ότι, αν συνεχίσουμε να εξάγουμε διαμελισμένα σφάγια στην Κίνα, αυτό θα δημιουργήσει μία έλλειψη για χοιρινές κοιλιές», δήλωσε ο Smith.



    ΣΧΟΛΙΑ