• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Πώς να φτιάξετε μόνοι σας το νοστιμότερο μπέικον που έχετε φανταστεί

    • Bloomberg

    Sizzling bacon


    Παραδοσιακά, οι πωλήσεις στις ΗΠΑ «άναβαν» το καλοκαίρι, μαζί με τα μπάρμπεκιου στις αυλές των σπιτιών, και «έσβηναν» με τις πρώτες βροχές του φθινοπώρου. Αυτό όμως έχει πλέον αλλάξει. Δημοσίευμα του Bloomberg, τον Ιούλιο του 2017, έκανε λόγο για αύξηση 80% στις πωλήσεις το πρώτο εξάμηνο του έτους. Αυτό σημαίνει ότι παρότι οι τιμές του μπέικον είναι ήδη υψηλές, θα συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία. Και ο λόγος είναι ότι η ζήτηση αυξάνεται, ανεξαρτήτως.

    Περίπου το 80% των 500 μεγαλύτερων αλυσίδων εστιατορίων στις ΗΠΑ έχουν τουλάχιστον ένα πιάτο με μπέικον στο μενού τους. Το συγκεκριμένο αλλαντικό, δε, έχει γίνει πλέον τόσο διάσημο, που σε μεγάλη ιστοσελίδα για πρωινά δημιουργήθηκε ειδική κατηγορία «κριτικών μπέικον».

    Αυτό, όμως, που οι περισσότεροι αγνοούμε, είναι ότι είναι σχετικά απλό να φτιάξουμε στο σπίτι το δικό μας μπέικον. Το κενό ήρθε να καλύψει ένα νέο βιβλίο, το Family Meals, το οποίο έχει ως κεντρικό θέμα τη δημιουργία σπιτικών παρασκευών.

    Πώς μπορεί, λοιπόν, να φτιάξει κανείς μπέικον στο σπίτι;

    Sizzling bacon

    Η συνταγή

    Υλικά 
    1.200 γρ. πανσέτα πάχους 2,5 εκατοστών
    1/2 κούπα αλάτι
    1/4 κούπας καστανή ζάχαρη
    1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
    λίγο φρεσκοτρυμμένο πιπέρι

    Εκτέλεση 
    Ανακατέψτε το αλάτι, τη ζάχαρη και την πάπρικα. Αλείψτε με τα τρία-τέταρτα του μείγματος το ψαχνό και τα πλευρικά σημεία και κρατήστε το υπόλοιπο μείγμα για την πλευρά με το λίπος. Τρίψτε με αλάτι την πλευρά με το λίπος και ακολούθως προσθέστε το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών. Βάλτε το κρέας μέσα σε μια σακούλα τροφίμων που κλείνει αεροστεγώς και πιέστε για να αφαιρέσετε όσο περισσότερο αέρα μπορείτε. Βάλτε το κρέας, όπως είναι, στο ψυγείο και φροντίστε να αναποδογυρίζετε τη σακούλα μία φορά την ημέρα. Μην αφαιρείτε τα υγρά που υπάρχουν στο σακουλάκι.

    Την τέταρτη μέρα, βγάζετε το κρέας από τη σακούλα, το ξεπλένετε με κρύο νερό και το στεγνώνετε καλά με χαρτί κουζίνας. Το αφήνετε να σταθεί για δύο ώρες πάνω σε σχάρα, μέσα στο ψυγείο, για να βγάλει τα ζουμιά του και είναι έτοιμο.



    ΣΧΟΛΙΑ