• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Citi: Ο χρυσός μπορεί να καταγράψει νέο ρεκόρ μέχρι το τέλος του έτους

    • Bloomberg


    Ο χρυσός θα μπορούσε να σημειώσει ρεκόρ πριν από το τέλος του έτους, βοηθούμενος εν μέρει από τους κινδύνους που ενέχουν οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, σύμφωνα με την Citigroup Inc.

    Η πρόβλεψη της τράπεζας κάνει λόγο για αύξηση άνω των 200 δολαρίων για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού, σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα.

    Ο χρυσός βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών τον περασμένο μήνα, καθώς οι επενδυτές αναζήτησαν επενδυτικά καταφύγια εν μέσω της πανδημίας, αλλά οι τιμές έχουν υποχωρήσει από τότε.

    Οι εκτιμήσεις της Citi αντικατοπτρίζουν την αυξανόμενη ανησυχία των επενδυτών σχετικά με τη μάχη για τον Λευκό Οίκο μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του αντιπάλου του, Τζο Μπάιντεν. Ο ήδη περίπλοκος αγώνας έχει αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον μετά το σχέδιο του Τραμπ να αντικαταστήσει γρήγορα την εκλιπούσα δικαστή Ρουθ Μπάντερ Γκίνσμπουργκ, στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

    Οι εκλογές «θα μπορούσαν να αποτελέσουν έναν εξαιρετικό καταλύτη για την επίπεδη τιμή του χρυσού και τη μεταβλητότητα στα τέλη του τέταρτου τριμήνου, παρόλο που ιστορικά δεν υπάρχει σαφές μοτίβο για τη διαπραγμάτευση του χρυσού ή την αστάθεια των τιμών κατά τη διάρκεια και μετά τις εκλογές των ΗΠΑ», δήλωσε η Citi. «Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο αναμένουμε ότι οι τιμές του χρυσού θα φτάσουν στα νέα ρεκόρ πριν από το τέλος του έτους».

    Τα futures διαπραγματεύονταν στα 1.894,20 δολάρια ανά ουγκιά στο Comex στη Σιγκαπούρη, με τις τιμές να χάνουν έδαφος αυτή την εβδομάδα λόγω της ανόδου του δολαρίου. Η τιμή του χρυσού κατέγραψε ρεκόρ φτάνοντας στα 2.089,20 δολάρια στις 7 Αυγούστου.

    Εκτός από τις εκλογές, η Citi είναι θετική για το χρυσό και λόγω των χαμηλών επιτοκίων, υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται στα μισά ενός ανοδικού κύκλου.

    Οι αμερικανικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 3 Νοεμβρίου 2020.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ