• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Χρυσός: Σε χαμηλό τεσσάρων μηνών με φόντο τα νέα για το εμβόλιο και την αλλαγή ηγεσίας στις ΗΠΑ

    • Bloomberg
    Τράπεζα της Ελλάδος χρυσός


    Η τιμή του χρυσού υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών, εν μέσω της αισιοδοξίας για την ανάπτυξη των εμβολίων Covid-19 και την ενεργοποίηση της επίσημης διαδικασίας μεταβίβασης της εξουσίας στον νεοεκλεγέντα Αμερικανό Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

    Ο Μπάιντεν σχεδιάζει να διορίσει την πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Τζάνετ Γέλεν, ως υπουργό Οικονομικών του, αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες.

    Gold drops to four-month low on virus progress, Biden transition

    Μετά το ανοδικό ράλι και τα επίπεδα ρεκόρ του Αυγούστου, η τιμή του χρυσού υποχωρεί, καθώς επηρεάστηκε από τα νέα για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην παρασκευή του εμβολίου για τον covid 19 και τις εκροές από τα ETF του πολύτιμού μετάλλου.

    «Μετά την κυκλοφορία των ειδήσεων για το εμβόλιο AstraZeneca-Oxford, πολλοί επενδυτές πούλησαν χρυσό και στράφηκαν σε περιουσιακά στοιχεία υψηλότερου ρίσκου», δήλωσε ο Brian Lan, διευθύνων σύμβουλος της GoldSilver Central Pte, με έδρα τη Σιγκαπούρη. «Είμαστε ακόμα αισιόδοξοι για τη μακροπρόθεσμη πορεία του λόγω της εικόνας των επιτοκίων”, ενώ ο χρόνος που απαιτείται για την κυκλοφορία των εμβολίων θα λειτουργήσει υποστηρικτικά για τον χρυσό, εκτίμησε.

    Η τιμή του στα τρέχοντα επίπεδα αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών, καθώς και των χονδρεμπόρων που θέλουν αγοράσουν αποθέματα για την περίοδο των γάμων στο τέλος του έτους και για το σεληνιακό νέο έτος.

    Η τιμή του χρυσού στη spot αγορά υποχώρησε μέχρι και κατά 0,9%, στα 1.821,37 δολάρια ανά ουγγιά, τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο, ενώ στη συνέχεια διαπραγματεύτηκε στα 1.829,92 δολάρια.

    Το ασήμι υποχώρησε κατά 0,6%, η πλατίνα ενισχύθηκε κατά 0,9% και το παλλάδιο σημείωσε πτώση 0,5%.

    Σε υψηλό 12 εβδομάδων το πετρέλαιο, μειώθηκαν οι ποσότητες που είναι αποθηκευμένες εν πλω

    JPMorgan: Πιθανές εκροές 300 δισ. δολαρίων από τα χρηματιστήρια λόγω αναδιαρθρώσεων χαρτοφυλακίων

    Nomura: Εξετάζει τη μόνιμη ευέλικτη εργασία για το προσωπικό της σε Ευρώπη και ΗΠΑ

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ