• ΥΓΕΙΑ

    Η Βρετανία εγκρίνει νωρίτερα το εμβόλιο της AstraZeneca

    • Bloomberg
    AstraZeneca: Κερδοφόρο το εμβόλιο το γ' τρίμηνο-Νέες παραγγελίες για την φαρμακοβιομηχανία

    AstraZeneca


    Έτοιμη να δώσει έγκριση για την κυκλοφορία και του εμβολίου της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης έναντι της Covid-19 είναι η Βρετανία, ρίχνοντας στη μάχη κατά της πανδημίας άλλο ένα ισχυρό όπλο, την ώρα που εντείνεται η ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων.

    Ο βρετανικός ΕΟΦ είναι πιθανό να δώσει το «πράσινο φως» για τη χρήση του εμβολίου ακόμη κι αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

    Η έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca θα έλθει περίπου τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη του εμβολιασμού στη Βρετανία, η οποία ήταν και η πρώτη δυτική χώρα που ξεκίνησε τους εμβολιασμούς έναντι του κορονοϊού. Περισσότεροι από 600.000 Βρετανοί έχουν ήδη εμβολιαστεί με το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech.

    Παρ’ όλα αυτά, τα κρούσματα του νέου κορονοϊού αυξάνονται στη Βρετανία, εν μέσω ανησυχίας για ένα νέο στέλεχος του ιού που, σύμφωνα με τις αρχές, είναι πιο μεταδοτικό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η βρετανική κυβέρνηση να μην προχωρήσει τελικά σε χαλάρωση των μέτρων τα Χριστούγεννα, όπως σχεδίαζε αρχικά, αλλά να λάβει αυστηρότερα μέτρα σε μεγάλο μέρος της χώρας. Τα μέτρα αυτά θα μπορούσαν να χαλαρώσουν στο τέλος του Φεβρουαρίου, καθώς η άμεση έγκριση του εμβολίου που ανέπτυξαν η φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρφης επιτρέπει τον εμβολιασμό έως και 15 εκατ. ατόμων μεταξύ των πλέον ευπαθών ομάδων της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Mail on Sunday. Έτσι το σύστημα υγείας δεν θα κινδυνεύει πλέον με κατάρρευση, σημείωνε η εφημερίδα.

    Η Βρετανία έχει συμφωνήσει να αγοράσει πάνω από 350 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19



    ΣΧΟΛΙΑ