• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Nomura: Εξετάζει τη μόνιμη ευέλικτη εργασία για το προσωπικό της σε Ευρώπη και ΗΠΑ

    • Bloomberg


    Η Nomura Holdings Inc. σχεδιάζει να εφαρμόσει την ευέλικτη εργασία σε μόνιμη βάση για το προσωπικό της στο εξωτερικό. Πρόκειται για την τελευταία παγκόσμια χρηματοοικονομική εταιρεία που θα εξετάσει μια τέτοια κίνηση, καθώς η πανδημία αναδιαμορφώνει τον τρόπο εργασίας.

    Αν και ο σχεδιασμός βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, η Nomura βλέπει τόσο «διάθεση όσο και δυνατότητα υποστήριξης ενός λειτουργικού μοντέλου στο οποίο το 50% του εταιρικού εργατικού δυναμικού μας στα διεθνή γραφεία μας θα λειτουργεί απομακρυσμένα οποιαδήποτε στιγμή», δήλωσε η εταιρεία σε εσωτερικό σημείωμα, υποστηρίζει το Bloomberg.

    Η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρεία της Ιαπωνίας ακολουθεί το παράδειγμα των τραπεζών, όπως η Standard Chartered Plc και η Deutsche Bank AG που σκέφτονται να διατηρήσουν τις ευέλικτες εργασιακές ρυθμίσεις ακόμη και μετά την υποχώρηση της πανδημίας. Μια τέτοια κίνηση μπορεί να επιτρέψει στη Nomura να μειώσει τους χώρους γραφείων, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Kentaro Okuda, στις αρχές του έτους.

    Η κίνηση θα παρέχει το «σωστό μείγμα» ευελιξίας και ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, διατηρώντας παράλληλα την παραγωγικότητα και την προσωπική επαφή, δήλωσε η Nomura στο σημείωμα, το οποίο κυκλοφόρησε τους τελευταίους μήνες και παραμένει υπό συζήτηση.

    Η εταιρεία, με έδρα το Τόκιο, επεξεργάζεται μια πλατφόρμα που επιτρέπει στους υπαλλήλους να πραγματοποιούν συναντήσεις και να μοιράζονται πληροφορίες ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται, σύμφωνα με το σημείωμα.

    Παράλληλα, μελετά τις αλλαγές στη διάταξη των γραφείων, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μεγαλύτερου χώρου για συναντήσεις και διαλείμματα. Η εταιρεία είχε 11.062 υπαλλήλους εκτός Ιαπωνίας από τον Σεπτέμβριο, συμπεριλαμβανομένων 2.765 στην Ευρώπη και 2.157 στην Αμερική.

    Τουλάχιστον μια άλλη ιαπωνική χρηματοοικονομική εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε μια παρόμοια κίνηση. Η Mizuho Financial Group Inc. πρόκειται να μειώσει το χώρο γραφείων της στη Σιγκαπούρη. Ο τραπεζικός όμιλος έχει ήδη εκπονήσει σχέδια για την περικοπή εργασιακού χώρου στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο αφού διαπίστωσε ότι οι υπάλληλοι εκεί παρέμειναν παραγωγικοί ενώ εργάζονταν από το σπίτι.

    BofA: Πώς η Generation Z θα αλλάξει ριζικά τον κόσμο των επενδύσεων

    Deutsche Bank: «Σφίγγει τα λουριά» των δανείων στους πλούσιους πελάτες

    Thyssenkrupp: Περικοπή 11.000 θέσεων εργασίας λόγω προβλημάτων στην αγορά του χάλυβα

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ