• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Χρυσός: Περιορίστηκαν τα αρχικά κέρδη εν αναμονή του αποτελέσματος των αμερικανικών εκλογών

    • Bloomberg


    Αν και βάδιζε για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Ιούλιο, η τιμή του χρυσού φρέναρε τελικά καθώς οι επενδυτές περιμένουν το τελικό αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών, που θα καθορίσει και το μέγεθος των περαιτέρω μέτρων τόνωσης της οικονομίας.

    Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αμφισβήτησε την αξιοπιστία των εκλογών, καταγγέλλοντας ότι οι δημοσκοπήσεις έδωσαν υπερβολικό προβάδισμα στον Τζο Μπάιντεν σε πολλές πολιτείες της μάχης και η καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων υπονομεύει το προβάδισμά του στην Πενσυλβανία και τη Γεωργία. Ο Μπάιντεν ενίσχυσε την παρουσία του την Πέμπτη, εκφράζοντας την πεποίθηση του για τη νίκη.

    Αφού διατηρήθηκε σε ένα στενό εύρος τιμών κατά το μεγαλύτερο μέρος του Οκτωβρίου, ο χρυσός κινήθηκε έντονα ανοδικά την Πέμπτη, καθώς η αβεβαιότητα για τα αποτελέσματα των εκλογών και η αναζωπύρωση των ελπίδων για νέα μέτρα τόνωσης εν μέσω της επιδείνωσης της πανδημίας, ενίσχυσε τη ζήτηση για το ασφαλές περιουσιακό στοιχείο. Ο πρόεδρος της Federal Reserve, Jerome Powell, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για πιθανή μετατόπιση των αγορών ομολόγων της κεντρικής τράπεζας τους επόμενους μήνες, λέγοντας ότι απαιτείται περισσότερη δημοσιονομική και νομισματική υποστήριξη.

    «Τα σχόλια του Τραμπ αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες σχετικά με την πολιτική αβεβαιότητα, με το δολάριο να ενισχύεται σε βάρος του χρυσού”, δήλωσε ο Jingyi Pan, αναλυτής της αγοράς στην IG Asia Pte. Ωστόσο, οι προοπτικές παραμένουν θετικές για το χρυσό”, εκτίμησε.

    Η spot τιμή του χρυσού υποχώρησε κατά 0,6% και διαμορφώθηκε στα 1,937,69 δολάρια νωρίτερα στο Λονδίνο. Η τιμή του ωστόσο κατέγραψε κέρδη μέχρι και 2,6% την Πέμπτη, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τις 21 Σεπτεμβρίου και σημειώνοντας εβδομαδιαία άνοδο 3,1%, τη μεγαλύτερη από τις 31 Ιουλίου.

    Το ασήμι υποχώρησε κατά 1,4%, η πλατίνα σημείωσε πτώση 0,6% και το παλλάδιο ενισχύθηκε κατά 0,3%.

    Χρυσός και πετρέλαιο στη δίνη της αβεβαιότητας του αποτελέσματος των αμερικανικών εκλογών

    Γιατί οι κεντρικές τράπεζες πουλούν χρυσό για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια

    UBS: Γιατί πρέπει να επενδύσετε σε χρυσό τώρα

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ