• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Χρυσός: Υποχωρεί καθώς αυξάνονται τα σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας

    • Bloomberg


    Ο χρυσός υποχώρησε καθώς οι επενδυτές ζυγίζουν τις περαιτέρω ενδείξεις για ανάκαμψη της οικονομίας, μετά την ανακοίνωση των καλύτερων από τα αναμενόμενα στοιχείων για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή.

    Οι εργοδότες στις Η.Π.Α. πρόσθεσαν τον Μάρτιο τις περισσότερες θέσεις εργασίας του τελευταίου επταμήνου, εν μέσω της διάθεσης των εμβολίων κατά τους κορονοϊού και της χαλάρωσης των περιορισμών των επιχειρήσεων.  Gold slips as investors weigh U.S. jobs data, Biden's plans

    Οι traders  εμπορευμάτων παρακολουθούν επίσης την εξέλιξη της πρότασης του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για δαπάνες υποδομών ύψους 2,25 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι Ρεπουμπλικάνοι, επιφυλακτικοί για τις φορολογικές αυξήσεις που απαιτούνται για τη χρηματοδότησή του πακέτου, δήλωσαν ότι ενδέχεται να υποστηρίξουν ένα μικρότερο σχέδιο.

     Υπενθυμίζεται ότι σήμερα αρκετές αγορές στην Ευρώπη, την Αυστραλία, την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ είναι κλειστές λόγω αργίας.

    Ο χρυσός κατέγραψε από τις αρχές του έτους την πρώτη τριμηνιαία απώλεια από το 2018, καθώς οι αποδόσεις στα αμερικανικά ομόλογα αυξήθηκαν λόγω της αισιοδοξίας για την οικονομική ανάκαμψη μετά την πανδημία.

    Αυτή η εξέλιξη κατέστησε τους επενδυτές πιο επιφυλακτικούς απέναντι στο πολύτιμο μέταλλο – οι τοποθετήσεις στα ETFs του χρυσού υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Μάιο, ενώ οι επενδύσεις των hedge funds σε χρυσό μειώθηκαν στο χαμηλό τριών εβδομάδων.

    Η spot τιμή του χρυσού υποχώρησε κατά 0,2% και διαπραγματεύονταν στα 1.726,29 δολάρια ανά ουγγιά στο Λονδίνο. Το ασήμι, το παλλάδιο και η πλατίνα, επίσης υποχώρησαν.

    Ο δείκτης Blomberg Dollar Spot ενισχύθηκε κατά 0,2%.

    Τα συμβόλαια χαλκού στο Comex ενισχύθηκαν κατά 1,95% και διαμορφώθηκαν στα 4.063 δολάρια ανά λίβρα, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν την απόφαση της Χιλής, σημαντικού εξαγωγέα, να κλείσει τα σύνορά της τον Απρίλιο.

    Το London Metal Exchange είναι κλειστό σήμερα λόγω του Πάσχα των Καθολικών.

    Διαβάστε ακόμα:

    Εκτίναξη της παγκόσμιας ζήτησης για LNG – Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο 2020

    Αυτό είναι το σπάνιο μέταλλο που έχει ξεπεράσει φέτος σε απόδοση ακόμη και το Bitcoin

    NFT Investment Firm: Αυτή είναι η νέα «κρυπτο-εταιρεία» που θα προχωρήσει σε αρχική δημόσια προσφορά (IPO)

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ