• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Εκτοξεύθηκε η ζήτηση για LNG

    • Bloomberg


    Τη μεγαλύτερη αύξηση για τους τελευταίους 12 και πλέον μήνες σημείωσαν οι παραδόσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), καθώς η Ασία και η Ευρώπη αναπλήρωσαν τα αποθέματα που εξαντλήθηκαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα και, την ίδια ώρα, οι οικονομίες που δέχθηκαν σφοδρό πλήγμα από την πανδημία το προηγούμενο διάστημα αρχίζουν σιγά σιγά να ανοίγουν ξανά.

    Οι εισαγωγές εκτινάχθηκαν κατά 5,8% τον Μάρτιο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, καταγράφοντας την μεγαλύτερη αύξηση από τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία παρακολούθησης πλοίων που συγκέντρωσε το Bloomberg.

    Η ζήτηση για το καύσιμο που χρησιμοποιείται στη θέρμανση και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αυξανόταν σταθερά πριν από την πανδημία, καθώς οι χώρες απομακρύνονται σταδιακά από την καύση άνθρακα λόγω της ανησυχίας για την κλιματική αλλαγή.

    Όμως, ενώ οι ευρωπαϊκές εισαγωγές ανέκαμψαν καθώς μειώθηκαν τα αποθέματα και οι ισχυρές τιμές στη spot αγορά προσέλκυσαν φορτία από τις ΗΠΑ, εκείνοι στους οποίους οφείλεται περισσότερο η αύξηση αυτή ήταν οι εισαγωγείς από την Ασία. Οι αποστολές προς την Κίνα αυξήθηκαν περισσότερο από 30% τον Μάρτιο, καθώς ο νέος φορέας διαχείρισης των αγωγών της χώρας επιχειρεί να ανοίξει τους τερματικούς σταθμούς για τους διανομείς φυσικού αερίου. Οι προμήθειες προς το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν αυξήθηκαν επίσης λόγω της spot αγοράς.

    Demand Growth is Back

    Οι εισαγωγές LNG στη Δυτική Ευρώπη τον Μάρτιο έφτασαν στα υψηλότερα επίπεδά τους από το ρεκόρ που είχε σημειωθεί στον όγκο των παραδόσεων τον Δεκέμβριο του 2019. Οι προμήθειες από τις ΗΠΑ αποτελούσαν σχεδόν το 30% των αποστολών. Οι εξαγωγές LNG παγκοσμίως αυξήθηκαν τον Μάρτιο κατά 4,2% σε σύγκριση με τα επίπεδα του προηγούμενου έτους.

    American Gas

    Η παραγωγή LNG στις ΗΠΑ αυξήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ αύξηση παρουσίασαν και οι εξαγωγές από την Αλγερία, το Ομάν και την Αίγυπτο.

    Διαβάστε ακόμα:

    Ο μεγαλύτερος παραγωγός LNG πραγματοποιεί έργα επέκτασης ύψους 29 δισ. δολαρίων

    Ανατροπή: Η τιμή του LNG αυξάνεται γρηγορότερα από το Bitcoin – Ποιοι κερδίζουν

    Αυτό είναι το σπάνιο μέταλλο που έχει ξεπεράσει φέτος σε απόδοση ακόμη και το Bitcoin

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ