• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Burberry: Εκτίναξη των πωλήσεων στο τρίμηνο – Η συμβολή της Kendall Jenner

    • Bloomberg

    Kendall Jenner


    Αύξηση των πωλήσεων ανακοίνωσε ο βρετανικός οίκος πολυτελών ειδών Burberry, καθώς η χαλάρωση των περιορισμών έφερε και πάλι τους αγοραστές στα καταστήματα του.

    Την ώρα που η εταιρεία αναζητά νέο επικεφαλής μετά την αιφνίδια αποχώρηση του CEO της Marco Gobbetti, οι συγκρίσιμες λιανικές πωλήσεις εκτινάχθηκαν κατά 90% το τρίμηνο που έληξε στο τέλος Ιουνίου, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της. Η απόδοση της ξεπέρασε κατά πολύ τη μέση εκτίμηση για αύξηση 77%, των τεσσάρων αναλυτών που ερωτήθηκαν από το Bloomberg.

    H Burberry, όπως και οι ανταγωνίστριες εταιρείες πολυτελών ειδών, επλήγησαν σημαντικά κατά το πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους, καθώς οι περισσότερες χώρες οδηγήθηκαν σε lockdowns για τον περιορισμό της πανδημίας. Φέτος οι περιορισμοί έχουν μειωθεί, κυρίως στην Ασία που θεωρείται μία καθοριστικής σημασίας αγορά για την βιομηχανία πολυτελών ειδών.

    Η εταιρεία επισήμανε ότι επωφελήθηκε από την έντονη ζήτηση των νεότερης ηλικίας πελατών για τις βασικές της κατηγορίες, όπως δερμάτινα είδη και πανωφόρια.

    Υπό την ηγεσία του Marco Gobbetti, ο οποίος θα αποχωρήσει από το τιμόνι της Burberry στο τέλος του έτους, η εταιρεία προσπάθησε να καταστήσει πιο περιζήτητες τις γνωστές καμπαρντίνες και τις τσάντες της, με λιγότερες εκπτώσεις και λιγότερες πωλήσεις σε outlets τρίτων εταιρειών.

    Η συνεργασία με την Kendall Jenner

    Η Burberry αναπτύσσει επίσης περισσότερο τα δερμάτινα είδη, μια κρίσιμη κατηγορία που έδειξε ανθεκτικότητα κατά την πανδημία στις ανταγωνιστικές μάρκες Louis Vuitton και Hermes. Κατά το τελευταίο τρίμηνο, η εταιρεία κυκλοφόρησε την τσάντα Olympia, την οποία προώθησε μέσω της Kendall Jenner, καθώς και της μουσικού FKA Twigs.

    Η στρατηγική της Burberry, η οποία είχε αρχίσει να φέρνει αποτελέσματα, τίθεται εν αμφιβόλω μετά την απόφαση του Gobbetti να αναλάβει τα ηνία της ιταλικής ανταγωνίστριας Salvatore Ferragamo, η οποία επίσης επιθυμεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση.

    Μάλιστα, υπάρχουν εικασίες σχετικά με το αν θα τον ακολουθήσει και ο Riccardo Tisci, δημιουργικός διευθυντής της Burberry και μακροχρόνιος συνεργάτης του Gobbetti.

    Διαβάστε ακόμα:

    Burberry: Αιφνίδια αποχώρηση του CEO – Βουλιάζει η μετοχή

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ