• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Burberry: Αιφνίδια αποχώρηση του CEO – Βουλιάζει η μετοχή

    • Bloomberg

    Marco Gobbetti, CEO ομίλου Burberry


    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Burberry, Marco Gobbetti, ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει στο τέλος του τρέχοντος έτους από την εταιρεία, για να αναλάβει τα ηνία της ιταλικής ανταγωνίστριας Salvatore Ferragamo, εν μέσω της αναδιάρθρωσης του ομίλου πολυτελών ειδών.

    Η μετακίνηση του στην Ferragamo θα επιτρέψει στον Gobbetti να επιστρέψει στην πατρίδα του στην Ιταλία μετά από χρόνια εργασιών στο εξωτερικό, σε πέντε κορυφαίες εταιρείες της Βρετανίας. Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία η Burberry επιχειρεί να αλλάξει το προφίλ της προσελκύοντας το νεότερο αγοραστικό κοινό.

    Η μετοχή της Burberry υποχωρούσε νωρίτερα κατά 6,3%, ενώ ξεκίνησε με απώλειες σχεδόν 10% στο Λονδίνο, ενώ ο τίτλος της Ferragamo σημείωνε οριακή μεταβολή στο Μιλάνο.

    Η αναζήτηση του νέου CEO από την Burberry ξεκινά τώρα, καθώς η ανακοίνωση της αποχώρησης δείχνει ότι η απόφαση ήταν ξαφνική, αναφέρει ο αναλυτής της Jefferies, Flavio Cereda. Το διοικητικό συμβούλιο της Burberry έμαθε την Κυριακή για την απόφαση του Gobbetti, σύμφωνα με πληροφορίες.

    Καλύτερη θέση

    Ο Gobbetti έφερε στην εταιρεία ειδών πολυτελείας τον Ιταλό σχεδιαστή Riccardo Tisci για να επιβλέψει την ανανέωση της εμβληματικής καμπαρντίνας της, στοχεύοντας την περαιτέρω προώθηση του brand. Επίσης, εξαγόρασε μία ιταλική εταιρεία κατασκευής δερμάτινων ειδών προκειμένου να αναπτύξει τις τσάντες της Burberry.

    «Η Burberry βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση σήμερα από ό, τι όταν ο Marco ανέλαβε την θέση του CEO», ανέφερε o αναλυτής της Sanford C. Bernstein, Luca Solca. «Ωστόσο, δεν έχει αποφέρει ακόμη το μέγεθος της επιτυχίας που περίμεναν κάποιοι”, συμπλήρωσε.

    «Ο Μarco αναλαμβάνει μια άλλη σημαντική πρόκληση αποδεχόμενος τη θέση του CEO της Ferragamo. Το εμπορικό σήμα χρειάζεται πλήρη αναδιάρθρωση στα βασικά στοιχεία μάρκετινγκ: προϊόν και επικοινωνία”.

    Η Ferragamo έχει αγωνιστεί όπως και οι περισσότεροι ανταγωνιστές της για να προσελκύσει τη νέα γενιά καταναλωτών. Το 2019 όρισε καλλιτεχνικό διευθυντή τον Paul Andrew, ο οποίος, ωστόσο, αποχώρησε φέτος. Πιθανόν ο Gobbetti να αναλάβει την εξεύρεση του νέου διευθυντή που θα δώσει ώθηση στο brand.

    H Burberry, που επίσης αγωνίστηκε να προσελκύσει τον κόσμο του Instagram όταν ανέλαβε ο Gobbetti, ξεκίνησε πρόσφατα μια καμπάνια, με την Kendall Jenner να παρουσιάζει την τσάντα Olympia.

    Η επιτυχία του Gobbetti στη βελτίωση αυτής της κρίσιμης κατηγορίας προϊόντων είναι, κατά ορισμένους, αυτή που τον έβαλε στο στόχαστρο του ιταλικού οίκου Ferragamo, που είναι γνωστός για τα υποδήματα και τις τσάντες του.

    Ανάκαμψη πωλήσεων

    Η Burberry έχει ακολουθήσει τους ανταγωνιστές της στον κλάδο πολυτελείας, όπως η LVMH και η Kering, ανακάμπτοντας από τα lockdowns, με τις πωλήσεις, ωστόσο, να παραμένουν κάτω από τα επίπεδα του 2019, το τελευταίο τρίμηνο. Ο Gobbetti θα στηρίξει στην ηγετική ομάδα σε μια «ομαλή μετάβαση», δήλωσε η εταιρεία.

    Σύμφωνα με το Bloomberg Intelligence, «η αντικατάσταση του Gobbetti μετά την αποχώρηση του από την εταιρεία μέχρι το τέλος του έτους, δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, μετά από την ορατή μετάβαση του brand και την ισχυροποίηση του από τότε που αυτός εντάχθηκε σε αυτή, στις αρχές του 2017″.

    Διαβάστε ακόμα:

    Burberry: Βουτιά για τη μετοχή της εταιρείας παρά την τριμηνιαία αύξηση των πωλήσεων

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ