• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Bloomberg: Η Orange εξετάζει την εξαγορά της θυγατρικής του ΟΤΕ στη Ρουμανία

    • Bloomberg
    Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Μιχάλης Τσαμάζ

    Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Μιχάλης Τσαμάζ


    Την εξαγορά των δραστηριοτήτων σταθερής τηλεφωνίας της θυγατρικής του ΟΤΕ στη Ρουμανία, Telekom Romania, εξετάζει η γαλλική Orange, σύμφωνα με πηγές με γνώση του ζητήματος, τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

    Όπως σημειώνει το πρακτορείο, η γαλλική εταιρεία θα «κονταροχτυπηθεί» με ανταγωνιστές που επίσης εκδηλώνουν ενδιαφέρον, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Vodafone.

    Η Orange διεξάγει ήδη συζητήσεις για την εξαγορά των δραστηριοτήτων σταθερής τηλεφωνίας της Telekom Romania, η οποία διαθέτει 1,1 εκατ. πελατών με ευρυζωνική σύνδεση και σήμερα ελέγχεται από τον ΟΤΕ, ο οποίος με τη σειρά του ανήκει στη γερμανική Deutsche Telekom.

    Η γαλλική εταιρεία επιθυμεί να μπορεί να προσφέρει στους Ρουμάνους καταναλωτές πακέτα ασύρματης και ενσύρματης σύνδεσης, καθώς και συνδρομητικής τηλεόρασης, όπως ακριβώς στους πελάτες που διατηρεί σήμερα σε αγορές όπως η Γαλλία και η Ισπανία.

    Η συμφωνία πάντως δεν θεωρείται εξασφαλισμένη, ανέφερε μία εκ των πηγών του Bloomberg. H Deutsche Telekom βρίσκεται σε χωριστές διαπραγματεύσεις με την ρουμανική εταιρεία Digi Communications για την πώληση των δραστηριοτήτων της Telekom Romania στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με το πρακτορείο.

    Στο σύνολό της, η εταιρεία αποτιμάται στα 900 εκατ. ευρώ, με τα 500 να αφορούν τις υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ, εκτιμά ο Alexandre Iatrides, αναλυτής στην Oddo BHF.

    Ο ΟΤΕ κατέχει το 54% των δραστηριοτήτων σταθερής τηλεφωνίας της Telekom Romania, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει στο ρουμανικό κράτος.

    Orange, Deutsche Telekom, Digi, αλλά και το υπουργείο Επικοινωνιών της Ρουμανίας αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες.

    Η Deutsche Telekom έχανε το τελευταίο διάστημα πελάτες στη Ρουμανία, καθώς δυσκολευόταν να ανταγωνιστεί τις Orange, Digi και Vodafone στις υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ.



    ΣΧΟΛΙΑ