• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Αλλαγή πλεύσης για τη Ferrari: Μέχρι το 2025 το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της εταιρείας

    John Elkann, εγγονός του Gianni Agnelli


    Πιο κοντά στην ιδέα κατασκευής ενός ηλεκτρικού supercar βρίσκεται πλέον η αυτοκινητοβιομηχανία Ferrari.

    Η ιταλική εταιρεία θα παρουσιάσει το πρώτο της όχημα που θα λειτουργεί πλήρως με μπαταρία έως το 2025, επισήμανε ο πρόεδρος της Τζόν Έλκαν, κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενική συνέλευσης.

    Οι δηλώσεις του δείχνουν ότι η άποψη της εταιρείας σχετικά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχει διαφοροποιηθεί από τότε που ο Λούις Καμιλέρι παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Ferrari στα τέλη του περασμένου έτους.

    Ο Καμιλέρι, του οποίου η έλλειψη εμπειρίας στην αυτοκινητοβιομηχανία τον καθιστούσε κατά πολλούς ως μία αμφιλεγόμενη επιλογή για την διαχείριση μίας από τις κορυφαίες εταιρείες αυτοκινήτου παγκοσμίως, το 2018, σε όλη διάρκεια της θητείας του εξέφραζε τις αμφιβολίες του για το κατά πόσο η Ferrari θα μπορούσε να απαρνηθεί τους κινητήρες καύσης.

    «Πολλοί από τους πελάτες μας δυσκολεύονται να φανταστούν μια πραγματική Ferrari που είναι πλήρως ηλεκτρική», δήλωσε ο Καμιλέρι, 66 ετών, το 2019. Πέρυσι, εξέφρασε τους αναλυτές την πεποίθηση του ότι η εταιρεία δεν πρόκειται να μετατοπιστεί σε ένα 100% ηλεκτρικό όχημα.

    Ο Έλκαν, απόγονος της οικογένειας Ανιέλι, επισήμανε στους επενδυτές την Πέμπτη ότι επιταχύνει τις προσπάθειες για την εξεύρεση νέου CEO. Οι υποψήφιοι στη περιορισμένη λίστα της εταιρείας, θα πρέπει να έχουν τις τεχνολογικές δυνατότητες που απαιτούνται για να ηγηθούν της αυτοκινητοβιομηχανίας, εξήγησε.

    Ο νέος διευθύνων σύμβουλος θα μοιραστεί λεπτομέρειες για το μέλλον της Ferrari το 2022, που θα αποτελέσει έτος παρουσίασης σημαντικών νέων προϊόντων”, υποστήριξε ο Έλκαν. Το Purosangue – το πρώτο SUV της εταιρείας – “αποδεικνύεται κάτι πραγματικά ξεχωριστό”.

    «Συνεχίζουμε να εκτελούμε τη στρατηγική μας για την ηλεκτροκίνηση με πολύ πειθαρχημένο τρόπο», διευκρίνησε ο Έλκαν. «Η ερμηνεία και η εφαρμογή αυτών των τεχνολογιών τόσο στα αγωνιστικά αυτοκίνητα όσο και στα αυτοκίνητα δρόμου είναι μια τεράστια ευκαιρία να φέρουμε τη μοναδικότητα και το πάθος της Ferrari στις νέες γενιές».

    Διαβάστε ακόμα:

    F1 Μπαχρέιν: Εντυπωσίασε η Ferrari!

    Δυναστεία Ανιέλι: Από την Fiat στα ψηλοτάκουνα Louboutin – Μία μυθιστορηματική πορεία 122 ετών

    Lamborghini: Είχε την πιο κερδοφόρα χρονιά στην ιστορία της κατά τη διάρκεια της πανδημίας

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ