• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Αλλαγή ηγεσίας στην Tiffany: Ο ρόλος του γιου του δισεκατομμυριούχου της Louis Vuitton, Bernard Arnault

    • Bloomberg

    Alexandre Arnault πηγή: twitter


    Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Louis Vuitton και ένας από τους γιους του μεγιστάνα Bernard Arnault πρόκειται να αναλάβουν τη διοίκηση της Tiffany μετά τη εξαγορά της από την Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH).

    Ο Anthony Ledru θα ηγηθεί του κοσμηματοπωλείου, με τον Alexandre Arnault να αναλαμβάνει κορυφαία θέση στην εταιρεία, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το bloomberg.

    Ο Ledru ηγείται των παγκόσμιων εμπορικών δραστηριοτήτων της Louis Vuitton και ο Alexandre είναι επί του παρόντος υπεύθυνος για την εταιρεία κατασκευής των γνωστών βαλιτσών LVMH, Rimowa.

    Εκπρόσωπος της LVMH αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

    Με τον Ledru, η γαλλική εταιρεία θα επέλεγε κάποιον με μεγάλη εμπειρία στην αγορά πολυτελών ειδών των ΗΠΑ για να διαδεχθεί τον Alessandro Bogliolo. Πριν από τα έξι χρόνια που βρίσκεται στον όμιλο LVMH, ο Ledru κατείχε ηγετικές θέσεις σε κοσμηματοπωλεία, όπως τα Harry Winston και Cartier, του ομίλου Richemont, σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn. Η μετατόπιση του στην Tiffany θα σηματοδοτήσει την επιστροφή του Ledru: Διαχειρίστηκε τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ και του Καναδά μεταξύ 2013 και 2014.

    Anthony Ledru

    Στο μεταξύ, ο Bernard Arnault, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της LVMH, έχει αναθέσει στα παιδιά του βασικούς εκτελεστικούς ρόλους στην επιχειρηματική του αυτοκρατορία. Η κόρη του, Delphine, είναι εκτελεστική αντιπρόεδρος της Louis Vuitton, υπεύθυνη για την εποπτεία όλων των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τα προϊόντα του εμπορικού σήματος.

    Οι μετοχές της LVMH σημείωσαν άνοδο 23% πέρυσι, και η χρηματιστηριακή της αξία διαμορφώνεται στα 254 δισ. ευρώ, δηλαδή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε κεφαλαιοποίηση εταιρεία της Ευρώπης, μετά από τη Nestle.

    Ο γιος του Arnault, Antoine, διευθύνει το Berluti, καθώς και την εικόνα και τις επικοινωνίες της LVMH. Ένας άλλος γιος, ο Frederic, διευθύνει την ωρολογοποιία  Tag Heuer.

    Ο Alexandre ήταν υπεύθυνος για το γερμανικό εμπορικό σήμα Rimowa τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ο 28χρονος, ο οποίος δραστηριοποιείται στο Instagram, παρουσίασε ένα case study σχετικά με την Rimowa σε μαθητές του Harvard Business School τον Φεβρουάριο. Ο ακριβής ρόλος του στην Tiffany δεν είναι ακόμη σαφής.

    Το 2021 πρόκειται να αποτελέσει έτος πρόκληση για τις εταιρείες πολυτελών ειδών, καθώς πολλές περιοχές αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν την πανδημία, εφαρμόζοντας νέα lockdowns. Ο κλάδος βασίζεται στη ζήτηση από την Κίνα για να ενισχύσει τις πωλήσεις του.

    Η συμφωνία της LVMH για την απόκτηση της Tiffany έλαβε την έγκριση των μετόχων τον Δεκέμβριο. Η γαλλική εταιρεία κατάφερε να εξασφαλίσει μια μικρή έκπτωση στην τιμή κτήσης του εμβληματικού κοσμηματοπωλείου των ΗΠΑ, αφού πρώτα απείλησε να αποχωρήσει από την αρχική συμφωνία. Η εξαγορά ύψους 16 δισ. δολαρίων, παραμένει η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί στην ιστορία του κλάδου.

    Antoine Arnault (LVMH): Πανδημία και κλιματική αλλαγή φέρουν μεγάλες αλλαγές στον κλάδο πολυτελών ειδών

    Στα χέρια του Bernard Arnault της Louis Vuitton η Tiffany, με μειωμένη τιμή

    Tiffany & Co: Οι μέτοχοι ενέκριναν την εξαγορά από τη LVMH, έναντι 15,8 δισ. δολαρίων

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ