• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Αυτή είναι η πόλη με τους υψηλότερους μισθούς που εκτόπισε τη Ζυρίχη

    • Bloomberg

    San Fransisco


    Μήπως ψάχνετε για καλύτερο μισθό και τρόπο ζωής; Τότε καλά θα κάνετε να μετακομίσετε στο Σαν Φρανσίσκο.

    Η πόλη της δυτικής ακτής των Η.Π.Α. έχει εκτοξευτεί στις λίστες των χωρών με τον υψηλότερο μισθό και το μεγαλύτερο διαθέσιμο εισόδημα, εκτοπίζοντας τη Ζυρίχη που κατείχε τα πρωτεία, σύμφωνα με την έρευνα “Mapping the World Prices 2019” της Deutsche Bank.

    Τα τελευταία πέντε χρόνια, το Σαν Φρανσίσκο έχει ανέβει 7 και 21 θέσεις και στις δύο μετρήσεις.

    Μεγάλο μέρος της μετατόπισης οφείλεται στην άνοδο του δολαρίου κατά την τελευταία πενταετία, γεγονός που συντέλεσε στο να βρεθούν υψηλότερα οι πόλεις των ΗΠΑ σε σχέση με τις υπόλοιπες παγκοσμίως. Το δολάριο έχει ενισχυθεί κατά 20% έναντι του ευρώ και κατά 23% έναντι της στερλίνας κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

     

    Η Ζυρίχη δεν έχει χάσει τα πρωτεία σε όλους τους τομείς. Η ελβετική πόλη εξακολουθεί να ξεχωρίζει για την ποιότητα ζωής και είναι στην πρώτη θέση  ή σχεδόν στην πρώτη όσον αφορά στο κόστος αγαθών και υπηρεσιών. Επίσης, παραμένει η πιο ακριβή πόλη.

    Για την έρευνα, η Deutsche Bank έχει μετατρέψει τις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο σε δολάρια. Επίσης, εξετάζει τους μέσους μισθούς, πράγμα που σημαίνει ότι οι μεγαλουπόλεις θα είναι υψηλότερα στις βαθμολογίες, επειδή έχουν περισσότερους ανθρώπους με υψηλότερους μισθούς.

    Όσον αφορά τα τσιγάρα και την μπύρα, ο δείκτης “κακών συνηθειών” της Deutsche Bank δείχνει ότι η Μελβούρνη έχει εκτοπίσει το Όσλο ως την πιο ακριβή πόλη, ακολουθούμενη από το Σίδνεϊ, το Όκλαντ και το Ντουμπάι.

    Εκείνοι που βγαίνουν ραντεβού στη Ζυρίχη, θα πρέπει να προτιμήσουν τις μπύρες. Σύμφωνα με την έκθεση, αυτή είναι μία σπάνια περίπτωση κατά την οποία η ελβετική πόλη είναι σχετικά “φτηνή”, καθώς βρίσκεται στη 19η θέση από τις 54 όσον αφορά την ακρίβεια.



    ΣΧΟΛΙΑ