• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Σε βρετανικά χέρια ένα από τα εμβληματικότερα resort στον κόσμο

    • Bloomberg


    Η Centricus αγόρασε το εμβληματικό Capri Palace Hotel & Spa καθώς εισέρχεται στον τομέα των πολυτελών ξενοδοχείων και θερέτρων.

    Η Centricus, εταιρεία επενδύσεων με έδρα το Λονδίνο που εποπτεύει περιουσιακά στοιχεία άνω των 23 δισ. δολαρίων, αγόρασε, σύμφωνα με ανακοίνωση που είδε το Bloomberg, ολόκληρο το θέρετρο, το οποίο βρίσκεται στο Anacapri, μία μικρή πόλη στα βορειοδυτικά του νησιού, ανοιχτά των ακτών της Ιταλίας.

    Το συγκρότημα διαθέτει 68 δωμάτια και φιλοξενεί τα μοναδικά εστιατόρια του Capri με δύο αστέρια Michelin.

    Στους επισκέπτες του συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων η Oprah Winfrey, ο Leonardo DiCaprio και η Gwyneth Paltrow.

    Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν έχουν ανακοινωθεί.

    Με δέλεαρ τις υψηλές αποδόσεις, κεφάλαια εισρέουν σε πολυτελή θέρετρα και ξενοδοχεία από διαχειριστές εναλλακτικών επενδύσεων και στρατηγικούς αγοραστές. Ο γαλλικός κολοσσός ειδών πολυτελείας LVMH συμφώνησε να αγοράσει την Belmond Ltd., ιδιοκτήτρια του Club 21 της Νέας Υόρκης και πολυτελών resorts σε όλο τον κόσμο, για 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι. Οι ιδιοκτήτες του Ritz-Carlton της Νέας Υόρκης, στο Central Park, διερευνούν το ενδεχόμενο πώλησης μετά από την εκδήλωση ενδιαφέροντος από δυνητικούς αγοραστές, δήλωσαν τον Μάιο άνθρωποι με γνώση του θέματος.

    Η Centricus ιδρύθηκε από τον πρώην τραπεζίτη της Deutsche Bank Nizar Al Bassam και τον Dalinc Ariburnu, πρώην εταίρο της Goldman Sachs Group Inc.

    Η εταιρεία επικεντρώνεται σε επενδύσεις σε τομείς όπως οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και οι υποδομές, μεταξύ άλλων. Βοήθησε επίσης τον Masayoshi Son να συστήσει ένα τεχνολογικό fund ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.



    ΣΧΟΛΙΑ