• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Για τη μητρική του οίκου Gucci τα Puma δεν είναι του… επιπέδου της

    • Bloomberg
    Ο Φρανσουά Ανρί Πινό, CEO του ομίλου Kering, με τη σύζυγο του Σάλμα Χάγιεκ

    Ο Φρανσουά Ανρί Πινό, CEO του ομίλου Kering, με τη σύζυγο του Σάλμα Χάγιεκ


    Η μητρική εταιρεία του οίκου Gucci, η γαλλική Kering, δίνει πίσω όλα της τα Puma, καθώς αποφάσισε ότι δεν… ταιριάζουν στο στυλ της!

    Η Kering αποφάσισε να εγκαταλείψει τη γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών Puma και να επικεντρωθεί αποκλειστικά σε πολυτελή brands και οίκους μόδας, όπως οι οίκοι Stella McCartney και Yves Saint Laurent, με αποτέλεσμα η μετοχή της Puma να κάνει «βουτιά» στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης. Η πτώση που σημείωσε ήταν μάλιστα η μεγαλύτερη που έχει καταγράψει από τον Σεπτέμβριο του 2001.

    Το σχέδιο, βάσει του οποίου η Kering θα διανείμει στους μετόχους της το 70% των μετοχών της Puma, θα αφήσει τη μητρική εταιρεία Artemis του ιδρυτή της Kering, του Francois Pinault, με ένα 29% περίπου της Puma.

    O Francois-Henri Pinault με τη σύζυγό του Salma Hayek

    Η Kering αγόρασε την Puma το 2007, σε μια προσπάθεια επέκτασής της στην αγορά των αθλητικών και lifestyle brands. Την εποχή εκείνη, μάλιστα, η Puma θεωρείτο πρωτοπόρος για τον τρόπο με τον οποίο συνδύαζε μόδα και ρούχα επιδόσεων και τις συνεργασίες της με κορυφαίους σχεδιαστές, όπως ο Philippe Starck, αλλά και ο Alexander McQueen. Ωστόσο, στόχος της οικογένειας Pinault, όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της Kering, Francois-Henri Pinault, γιος του Francois Pinault, είναι να επικεντρωθεί αποκλειστικά στην ανάπτυξη των μεγάλων οίκων της εταιρείας.

    Συνεργασία Puma – Starck

    Σημειώνεται ότι το 2016, οι πωλήσεις της Puma αντιστοιχούσαν περίπου στο 30% των συνολικών πωλήσεων της Kering.



    ΣΧΟΛΙΑ