• Ναυτιλία

    Β. Μαρινάκης: Tο επικερδές deal της Capital Maritime

    Βαγγέλης Μαρινάκης

    Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής


    Με μία επιτυχημένη αγοραπωλησία στην αγορά των τάνκερ ο γνωστός εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, κατάφερε να επωφεληθεί από τις αυξομειώσεις των τιμών εξασφαλίζοντας ικανοποιητικά κέρδη.

    Πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι η Capital πούλησε το χωρητικότητας 106,000-dwt δεξαμενόπλοιο τύπου aframax Agrios (κατασκευής 2005) στην τιμή των 16 εκατ. δολαρίων. Πρόκειται για το πλοίο που η ναυτιλιακή εξαγόρασε τον περασμένο Οκτώβριο από την TCC Group, με την ονομασία CSK Shelton, καταβάλοντας 13 εκατ. δολάρια.

    Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός πλοιοκτήτης λίγο μετά την εξαγορά του συγκεκριμένου πλοίου προχώρησε στην εξαγορά τριών ακόμη παρόμοιων aframax από την BP Shipping, ισχυροποιώντας τη θέση του στην συγκεκριμένη υποκατηγορία, καθώς μέχρι τότε η Capital διέθετε μόνο ένα τάνκερ aframax.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μαρινάκης εκμεταλλεύεται τους κύκλους των τιμών της ναυτιλιακής αγοράς αποκομίζοντας κέρδη.

    Το Δεκέμβριο του 2018 η Capital Maritime, προχώρησε στην πώληση του φορτηγού πλοίου Amorito, χωρητικότητας 179,000-dwt και κατασκευής 2012, στην εταιρεία Hyundai Glovis, έναντι 32,5 εκατ. δολαρίων, ενώ το είχε αγοράσει το 2016 από την Νisshin Shipping στην τιμή των 22,4 εκατ. δολαρίων.

    Επίσης, σε ανάλογες κινήσεις προχώρησε και με τα containerships που είχε εξαγοράσει σε συμφέρουσες τιμές από την χρεοκοπημένη Hanjin, στις αρχές του 2017.

    Στο μεταξύ, την ερχόμενη εβδομάδα, στις 28 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί η εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των μετοχών της νέας εταιρείας Diamond S, των Β. Μαρινάκη και Wilbur Ross, στη Wall Street. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη είσοδο ναυτιλιακής στο αμερικανικό χρηματιστήριο από τον Ιούνιο του 2015, που είχε πραγματοποιηθεί η δημόσια εγγραφή της Gener8 Maritime.

    Μαρινάκης
    Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου capesize “K Ambition” της SK Shipping είναι χωρητικότητας 179.000-dwt και κατασκευής του έτους 2012

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι κορυφαίες, σε αξία στόλου, ελληνικές εισηγμένες ναυτιλιακές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:   Ν. Τσάκος: Η νέα κίνηση της TEN στην αγορά LNG

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Αθ. Φειδάκης: Ένεση ρευστότητας 5 εκατ. δολαρίων για την Globus Maritime

     



    ΣΧΟΛΙΑ