• Big Story

    Τρ. Πειραιώς: Αγωνία για τον νέο πρόεδρο. Όλα τα πιθανά πρόσωπα

    χαράτσι


    Στην τελική ευθεία για την ανάδειξη CEO βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς και σήμερα στη συνεδρίαση του το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα εγκρίνει τη λίστα με τα ονόματα των υποψηφίων για τη θέση. Την Πέμπτη θα συνεδριάσει η Επιτροπή Διορισμών (nomination committee) της Πειραιώς, ώστε να καταλήξει στο πρόσωπο που θα αναλάβει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου.

    Σύμφωνα με τις προβλέψεις στο προγραμματισμένο για τις 14 Δεκεμβρίου διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας θα βγει τελικά ο πολυπόθητος «λευκός καπνός» και η Πειραιώς θα αποκτήσει CEO, προκειμένου να ξεκινήσει να «τρέχει» τα θέματα που αφορούν το πλάνο αναδιάρθρωσης και κυρίως τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.

    Προς το παρόν η ονοματολογία καλά κρατεί. Ωστόσο, ο υποψήφιος για τη θέση θα πρέπει να έχει την έγκριση από SSM, ΤΧΣ και Τράπεζα της Ελλάδος.

    Για την πλευρά του Πόλσον ο ιδανικός υποψήφιος για τη θέση συνεχίζει να είναι ο κ. Άνθιμος Θωμόπουλος, και πράγματι το όνομα του περιλαμβανόταν σε προηγούμενη λίστα. Όμως «κόπηκε» ομόφωνα και από τα 9 μέλη του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ, συνεπώς η υποψηφιότητα αυτή βρίσκεται εκτός κάδρου.

    Η αγορά επιμένει και στο όνομα του κ. Νίκου Καραμούζη, προέδρου της Eurobank. Ωστόσο όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές το όνομα αυτό «αν και παίζει» δεν έχει συμπεριληφθεί μέχρι τώρα σε κάποια από τις λίστες υποψηφίων.

    Στο τραπέζι έχει πέσει και πάλι το όνομα του Κύπριου τραπεζίτη κ. Χρήστου Παπαδόπουλου, ο οποίος αν και είχε προκριθεί από τον SSM για να αναλάβει CEO στην Πειραιώς «κόπηκε» από τον Ενιαίο Μηχανισμό Εποπτείας, στα τέλη του περασμένου Ιουνίου. Η αιτιολογία για αυτό το «κόψιμο» -περί δήθεν εμπλοκής σε τραπεζικό σκάνδαλο- ήταν στην κυριολεξία στον αέρα, και έτσι στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου ο SSM αποφάνθηκε ότι δεν υπήρχε «εμπλοκή» με την υποψηφιότητα Παπαδόπουλου και μάλιστα τον διαβεβαίωσε ότι θα δώσει το ok και την έγκριση του στην περίπτωση που θελήσει να υποβάλλει υποψηφιότητα για να αναλάβει καθήκοντα σε οποιαδήποτε συστημική τράπεζα

    Θεωρείται λοιπόν πολύ πιθανό το όνομα του κ. Παπαδόπουλου να περιλαμβάνεται στη λίστα των υποψηφίων.

    Ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υποψήφιος είναι και ο κ. Λουκάς Ρίζος, πρώην στέλεχος της της Deutsche Post Bank.

    Σε κάθε περίπτωση το τοπίο θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες και η Τράπεζα Πειραιώς -σύμφωνα και με τη μνημονιακή δέσμευση- θα έχει αποκτήσει διευθύνοντα σύμβουλο, μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

    Τέλος σε ότι αφορά τον κ. Άνθιμο Θωμόπουλο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι προχωρά στην επόμενη κίνηση του και «κτίζει» το δικό του fund σε συνεργασία με την Credicom. Ο σχετικός φάκελλος έχει κατατεθεί στην ΤτΕ προς αδειοδότηση και στόχος του fund είναι να χρηματοδοτεί επενδυτικά σχέδια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επιβεβαίωση του mononews: Η Aktua Hellas πήρε άδεια για τη διαχείριση κόκκινων δανείων

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νίκος Καραμούζης: Ο τραπεζίτης που φιλοδοξεί να χτίσει μια νέα Ελλάδα

     



    ΣΧΟΛΙΑ