• Πολιτική

    ΑΠΘ: «Πάγωσε» η αγόρευση του Άνθιμου σε επίτιμου διδάκτορα, μετά τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ

    • NewsRoom


    Την αναβολή της τελετή απονομής του τίτλου του Επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος Ποιμαντικής και Θεολογίας στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο ανακοίνωσε η διοίκηση του ΑΠΘ.

    Αν και στην ανακοίνωσή του το ΑΠΘ δικαιολογεί την απόφαση «για λόγους καλύτερης οργάνωσης», δεν πρέπει να θεωρηθεί τυχαία πως η αναβολή έρχεται μετά τις αντιδράσεις που εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, ο οποίος επιτέθηκε με βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον του μητροπολίτη.

    Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, ακολουθώντας παρόμοιου ύφους κείμενο της νεολαίας του κόμματος, είχε κάνει λόγο για απόφαση ντροπή για το πανεπιστήμιο «η οποία προσβάλλει τόσο την πανεπιστημιακή κοινότητα όσο και το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών», καθώς – όπως υποστηρίζει – ο μητροπολίτης εκφράζει «ό,τι πιο συντηρητικό, σκοταδιστικό και μισαλλόδοξο σε αυτή την πόλη».

    Μάλιστα είχαν αρχίσει να μαζεύονται και υπογραφές προκειμένου να ματαιωθεί η τελετή.

    Στην ανακοίνωση του για την αναβολή της τελετής, η Πρυτανεία αναφέρει:

    «Η Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανακοινώνει ότι η προαναγγελθείσα τελετή απονομής του τίτλου του Επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας ΑΠΘ στον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, αναβάλλεται για λόγους καλύτερης οργάνωσης«.

    Η τελετή αναγόρευσης επρόκειτο να γίνει σε δύο μέρες, τη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, στις 19:30, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Ντροπιαστική η απόφαση αναγόρευσης του Άνθιμου από το ΑΠΘ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατά Άνθιμου: «Μην κάνετε επίτιμο διδάκτορα τον εκπρόσωπο του σκοταδισμού»



    ΣΧΟΛΙΑ