• ΑΓΟΡΕΣ

    «Στο τραπέζι» 10 δισ. για το νέο ελληνικό ομόλογο


    Κοντά στα επίπεδα των 10 δισ. ευρώ έχει ανέλθει η ζήτηση για το νέο ελληνικό ομόλογο, για το οποίο η διαδικασία των προσφορών άνοιξε σήμερα στις 10:30 το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία για τη ζήτηση αποτυπώνουν τα δεδομένα όπως αυτά διατυπώνονται ένα τέταρτο πριν από τις 14:00.

    Με βάση όλα αυτά, το ζητούμενο επιτόκιο κινείται στην περιοχή του 3,60% για τη νέα, μεταμνημονιακή, έκδοση, η διάρκεια της οποίας θα είναι 5,2 έτη. Θα έχει δηλαδή ημερομηνία λήξεως τον Απρίλιο του 2024.

    Όπως όλα δείχνουν, η διαδικασία του βιβλίου προσφορών αναμένεται να μείνει ανοικτή και μετά το άνοιγμα της Wall Street (16:30 ώρα Ελλάδος). Με συνέπεια η ολοκλήρωση της διαδικασίας να αναμένεται σε μεταγενέστερο χρόνο και αφού αποτυπωθεί και το ενδιαφέρον των Αμερικανών, ένα τμήμα των οποίων έχει ούτως ή άλλως δώσει προσφορές.

    Το νέο «πενταετές» ομόλογο είναι το πρώτο που εκδίδεται μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

    Ωστόσο, και παρά το γεγονός της εξαιρετικά μεγάλης ζήτησης η οποία είναι σε συνάρτηση με την ιδιαίτερα ελκυστική απόδοση, η έκδοση δεν φαίνεται ότι θα παρεκκλίνει από τον αρχικό σχεδιασμό για άντληση κεφαλαίων περίπου 2 δισ. ευρώ ή και 2,5 δισ. στην καλύτερη περίπτωση.



    ΣΧΟΛΙΑ