• Big Story

    Συνεχίζεται ο πόλεμος στις τράπεζες: Λούκα Κατσέλη εναντίον Λεωνίδα Φραγκιαδάκη

    Λούκα Κατσέλη

    H Λούκα Κατσέλη


    Ολοκληρώθηκε η 4ωρη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, για το τι μέλλει γενέσθαι στην Εθνική Τράπεζα. Στη συνεδρίαση -σύμφωνα με πληροφορίες- κλήθηκε και έδωσε εξηγήσεις ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, για ποιους λόγους απέρριψε την πρόταση του Ταμείου και υπερψηφίστηκε η υποψηφιότητα του κ. Τάκη Θωμόπουλου. Κάποιες πηγές αναφέρουν ότι του ζητήθηκε η παραίτηση του προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο γενικής συνέλευσης στην τράπεζα. Κάποιες άλλες πηγες αναφέρουν ότι δεν του ζητήθηκε η παραίτηση του αλλα να δει πως μπορεί να ρυθμίσει το θέμα του νέου προέδρου.

    Το mononews.gr επικοινώνησε με την κα Λουκά Κατσέλη -την απελθούσα πρόεδρο της ΕΤΕ- η οποία ανέφερε πως “όταν ο κύριος μέτοχος υποβάλλει την πρόταση του, τότε το ΔΣ θα έπρεπε να το σκεφτεί πολύ καλά πριν την αμφισβητήσει.”

    Υπενθυμίζουμε ότι η κα Κατσέλη στη συνεδρίαση θρίλερ της 3ης Νοεμβρίου -αν και δεν ψήφισε- τάχθηκε υπερ της υποψηφιότητας του κ. Δημ. Τσιτσιράγκου, που ήταν και η πρόταση του Ταμείου.

    Αύριο η νέα συνεδρίαση του ΤΧΣ με τηλεδιάσκεψη

    Αύριο στη νέα συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η οποία θα γίνει με τηλεδιάσκεψη, θα «κλειδώσουν» οι αποφάσεις για την Εθνική Τράπεζα. Και την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου θα συνεδριάσει το νέο ΔΣ της ΕΤΕ.

    Είναι άγνωστο ποια λύση θα προκριθεί και αν θα παραιτηθούν μέλη του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας.

    Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι στη σημερινή συνεδρίαση δεν υπήρξε εκτόνωση της κρίσης. Τα πέντε ξένα μέλη του Γενικού Συμβουλίου φέρονται να ζήτησαν τις παραιτήσεις του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΕ κ. Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, καθώς και του κ. Τάκη Θωμόπουλου, που το ΔΣ της Εθνικής υπερψήφισε για να αναλάβει την προεδρεία της τράπεζας.

    Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον κ. Θωμόπουλο να μην συναινεί σε παραίτηση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ραγδαίες εξελίξεις. Aπό το Μ. Μαξίμου ο Τσίπρας λέει σε όλους: Λήξτε το θέμα της Εθνικής Τράπεζας άμεσα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λ. Φραγκιαδάκης: Κρίσιμη παρέμβαση μέσω του mononews του αφεντικού της ΕΤΕ για το θέμα της εκλογής προέδρου στην Εθνική

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews. Δίνουμε 5 δωροεπιταγές από τα Attica αξίας 1.000 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ