• Πολιτική

    Άρθρο παρέμβαση: Πώς η υπόθεση Πολάκη αποκάλυψε το πόσο ανίσχυρος είναι ο Αλέξης Τσίπρας


    Εκνευρισμός και προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την χθεσινοβραδινή «έμπνευση» του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη να επιτεθεί χωρίς ουσιαστικό λόγο στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Η προσβλητική ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος υποστήριξε πως ο Κυμπουρόπουλος ευνοήθηκε σε σχέση με όσους δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας, επειδή έκανε χρήση των ρυθμίσεων για τα άτομα με αναπηρία, έπληξε το προφίλ τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ίδιου του πρωθυπουργού.

    Ο Αλέξης Τσίπρας, εμφανίζεται πλέον ανίσχυρος να απομακρύνει τον Παύλο Πολάκη ακόμα και για μια υπόθεση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί σοβαρά πως ο ίδιος ο κ. Τσίπρας θα επέλεγε να απευθυνθεί με τέτοιον τρόπο σε έναν άνθρωπο όπως ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Ωστόσο, πλέον αναγκάζεται να καλύψει πλήρως τον αναπληρωτή υπουργό του και να υιοθετήσει για μια ακόμα φορά τις ακραίες τοποθετήσεις του. Την ίδια ώρα, νιώθει την οργή που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των στελεχών οι οποίοι βλέπουν για μια ακόμα φορά να προσβάλλεται η ηθική της Αριστεράς.

    Η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα να σπεύσει για να μετατρέψει την επικείμενη πρόταση μομφής της ΝΔ προς το πρόσωπο του Παύλου Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση ήταν πρωτίστως μια κίνηση απέναντι στην έντονη κριτική του Νίκου Φίλη. Ο βουλευτής, ο οποίος εκφράζει όσο λίγοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ την καθαρότητα των θέσεων της Αριστεράς,  καταδίκασε τα λεγόμενα του κ. Πολάκη υποστηρίζοντας μάλιστα πως εκφράζει ολόκληρη την κοινοβουλευτική ομάδα.

    Η συνοχή στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να γίνεται όλο και πιο εύθραυστη, όσο πλησιάζουν οι εκλογές. Ανάλογες αντιδράσεις και «μαχαιρώματα» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είχαν προκαλέσει νωρίτερα οι αποκαλύψεις για την Μυρσίνη Λοΐζου, η ανάρτηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο, ακόμα και οι αποκαλύψεις για τον Μανώλη Πετσίτη και η συσχέτισή του με τον ισχυρό Νίκο Παππά. Αντιδράσεις που είναι αποκαλυπτικές για τη δυναμική που διαμορφώνεται μεταξύ των «τάσεων» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

    Η κίνηση του Παύλου Πολάκη, άλλωστε, αποδεικνύεται «γκάφα ολκής» και για τον λόγο πως με τον τρόπο έστρεψε τα φώτα από την χθεσινοβραδινή εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στο ΣΕΦ και την πρόκληση του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τηλεοπτικό debate. Κάτι που ο πρόεδρος της ΝΔ κατάφερε να ακυρώσει άμεσα, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα σε «debate στη Βουλή» προκειμένου να υπερασπιστεί τον Παύλο Πολάκη.

    Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να καταφεύγει, στην παρέμβασή του στη Βουλή, για μια ακόμα φορά στην διαστρέβλωση των θέσεων του Κυριάκου Μητσοτάκης, μιλώντας ξανά περί της δήθεν πρόθεσής του για κατάργηση του δώρου των Χριστουγέννων. Η καταφυγή σε μια τόσο εμφανώς ψευδής είδησης, ειδικά όταν χρησιμοποιείται από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα ως «απάντηση» για την κριτική της αντιπολίτευσης για τις ύβρεις του Παύλου Πολάκη, περισσότερο τραυματίζει την εικόνα του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος πλέον εμφανίζεται ως ένας ανίκανος να αντιπαρατάξει σοβαρές απαντήσεις στις επιθέσεις που δέχεται το κόμμα του.

    Ο εκνευρισμός του Μεγάρου Μαξίμου φάνηκε και από την τελική «κωλοτούμπα» του Παύλου Πολάκη, ο οποίος μετά την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα επιχείρησε να ανασκευάσει τη δήλωσή του. Το κακό ωστόσο είχε γίνει και το μόνο που απομένει στον Αλέξη Τσίπρα είναι οι διακοπές για το Πάσχα να καταλαγιάσουν τον σάλο και τις αρνητικές εντυπώσεις που προκάλεσε ο «αψύς Σφακιανός».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ για τα μάτια του αψύ Πολάκη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητσοτάκης: Δεν μπορώ να φανταστώ πως κάποιος σκεπτόμενος συσπειρώνεται γύρω από τον Πολάκη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κυμπουρόπουλος: Με στεναχώρησε η κάλυψη του πρωθυπουργού στον Πολάκη



    ΣΧΟΛΙΑ