• Big Story

    O Σόιμπλε ξαναχτυπά: Να εφαρμόσει το 60% των συμφωνηθέντων ο Τσίπρας για να έχουμε πρόοδο

    soimple-tsipras


    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιστρέφει.. δυανμικά με νέες δηλώσεις για την Ελλάδα και την διαπραγμάτευση! Ο κ. Σόιμπλε,απορρίπτει τις κατηγορίες για υπερβολικά σκληρές απαιτήσεις έναντι της ελληνικής κυβέρνησης, γράφει το Spiegel Online επικαλούμενο πληροφορίες του Reuters.

    Μάλιστα, σε εκδήλωση στο Ζαρμπρίκεν o κ. Σόιμπλε επέρριψε στην Αθήνα ελλιπή διάθεση για συνεργασία. “Είμαι πολύ γενναιόδωρος”, δήλωσε ο υπ. Οικονομικών προσθέτοντας ότι για να διασφαλιστεί η σταθερότητα του ευρώ πρέπει να τηρηθούν οι υπάρχουσες συμφωνίες: “Σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας εφαρμόσει το 60% από αυτά που υπέγραψε τότε η Ελλάδα θα σημειώσει πρόοδο”. Δεν αποτελεί ισχυρογνωμοσύνη να επιμένει κανείς στην τήρηση συμφωνιών και κανόνων, υπογράμμισε ο Β. Σόιμπλε.

    Νωρίτερα, είχε υπογραμμίσει, σε ομιλία του σε συνέδριο επιχειρηματιών στη Γερμανία ότι “εάν η Ελλάδα επανειλημμένα δεν κάνει αυτό που έχει δεσμευτεί, αυτό σταδιακά δεν θα λειτουργήσει”.

    Πυρά και για την ΕΚΤ
    Σε χθεσινές δηλώσεις του ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ επέρριψε ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για τα προβλήματα της Ευρωζώνης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: “Την ΕΚΤ πρέπει να κατηγορήσουμε για τα προβλήματά μας”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτός είναι ο 29χρονος που έσπειρε τον πανικό στο Λούβρο (video)

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πολάκης: Η αξιολόγηση θα κλείσει…. ντάλα μεσημέρι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ζώδια: Ημερήσιες προβλέψεις (Σάββατο 4 Φεβρουαρίου)



    ΣΧΟΛΙΑ