• Big Story

    Ποιοι πήραν το πράσινο φως στην τηλεόραση – Κόπηκαν ο Σαββίδης και το Mega


    Πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκαν οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην ελληνική τηλεόραση και οι οποίοι πέρασαν στην τελική φάση του διαγωνισμού για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες εκπομπής πανελλαδικής εμβέλειας. Αυτοί είναι οι εξής:

    1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ – ΣΚΑΙ ΑΕ (του επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζου)
    2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – STAR CHANNEL (της οικογένειας Βαρδινογιάννη)
    3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΕ (της οικογένειας Κυριακού)
    4. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ (του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά)
    5. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (του πρώην εκδότη της εφημερίδας Πρώτη)
    6. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (του Βαγγέλη Μαρινάκη)
    7. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. – “EPSILON TV” (του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη)

    Όπως έγραφε νωρίτερα το mononews.gr και ο δημοσιογράφος κ. Κώστας Τσαμπάος, ήδη οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού την Πέμπτη, για το ενδεχόμενο να δοθεί και πέμπτη τηλεοπτική άδεια, όταν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις πρώτες τέσσερις, έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση των φερόμενων ως επικρατέστερων υποψηφίων για την ελληνική τηλεόραση του αύριο.

    “Οι μέτοχοι θα πληρώσουν ένα υψηλό τίμημα, για να διασφαλίσουν μια θέση σε μια κλειστή αγορά. Αν στην συνέχεια η αγορά ανοίξει περισσότερο, τότε θα ζημιωθεί όποιος πλήρωσε ακριβά για να πάρει λίγα”, αναφέρουν πηγές κοντά στους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη με αγωγές κατά του δημοσίου.

    Σε κάθε περίπτωση το κρίσιμο μέγεθος για όσους περάσουν τη διαδικασία προεπιλογής είναι τα χρήματα της δημοπρασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν αυτοί που έχουν βάλει ψηλά τον πήχη, όπως ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος ετοιμάζεται να χτυπήσει μια από τις τέσσερις άδειες με αρκετά χρήματα. Άλλοι πάντως θεωρούν ότι δεν θα αντέξουν να ανέβουν πολύ στη δημοπρασία, η οποία επί της ουσίας ξεκινάει από τα 3,5 εκατ. ευρώ.

    Όλα πάντως πάνε πίσω χρονικά καθώς το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε οτι ο κατάλογος των προεπιλεγέντων θα ανακοινωνόταν την περασμένη Πέμπτη και η δημοπρασία θα γινόταν στις 12 Αυγούστου. Με τα τωρινά δεδομένα όμως, η δημοπρασία είναι απίθανο να ξεκινήσει πριν από τις 20 Αυγούστου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/christos-kalogritsas-ftiachni-to-kanali-tou-siriza/58441

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/stin-entatiki-mega-ektos-tou-diagonismou-gia-tin-tileorasi-tiletipos/61799

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/eklogikos-nomos-game-apo-chrisi-avgi/62402

     



    ΣΧΟΛΙΑ