• Business

    «Λουκέτο» στην αλυσίδα καταστημάτων «Raxevsky» – Στον δρόμο 100 εργαζόμενοι

    • NewsRoom

    Ο Γιώργος Μουρτζούχος με τη Ζέτα Μακρυπούλια


    Ένα νέο λουκέτο έρχεται στην αγορά, καθώς η εταιρεία εμπορίας γυναικείας ένδυσης «Raxevsky» (δεν έχει σχέση με τη «Mini Raxevsky», που δραστηριοποιείται αποκλειστικά στην αγορά παιδικής ένδυσης) απέλυσε τους τελευταίους 100 εργαζόμενούς της.

    Όπως έκαναν γνωστό οι εργαζόμενοι της Raxevsky, μετά από μια διαδρομή περίπου 40 ετών, η εταιρεία κλείνει οριστικά, αφού πλέον απολύθηκαν, «χωρίς καν τις νόμιμες αποζημιώσεις», και οι τελευταίοι 100 εργαζόμενοί της.

    «Ένα από τα πιο δυνατά brand name στον χώρο της μόδας και της γυναικείας ένδυσης, με καταστήματα σε όλη τη χώρα, με εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες να την εμπιστεύονται όλα αυτά τα χρόνια, βάζει λουκέτο, παρά το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα η θέση της στην αγορά θα μπορούσε να είναι ισχυρή», αναφέρουν σε επιστολή τους οι εργαζόμενοι της εταιρείας.

    Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι «παρά το γεγονός ότι η διοίκηση της εταιρείας μάς οδήγησε, ήδη από το 2012, αργά και σταθερά στην οικονομική ανέχεια, συνεχίσαμε να εργαζόμαστε με θέρμη και πίστη στην ανάκαμψη της εταιρείας, την οποία θεωρούσαμε δυνατή. Μέχρι και τον Ιανουάριο του 2019 συνεχίσαμε, απλήρωτοι ουσιαστικά, να προσφέρουμε αδιαλείπτως τις υπηρεσίες μας, πιστεύοντας αφενός στη “Συμφωνία Εξυγίανσης” που επιτεύχθηκε το 2016, αλλά και τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις της διοίκησης ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βιωσιμότητα της εταιρείας, αφετέρου στις δυνατότητες που αποδεδειγμένα η ίδια η εταιρεία είχε στην αγορά».

    Παράλληλα, κάνουν λόγο για πολλά ερωτήματα σχετικά με την τελική κατάληξη.

    «Γιατί δεν υποστηρίχθηκε η “Συμφωνία Εξυγίανσης” του 2016; Γιατί δεν στηρίχθηκε εμπράκτως η λειτουργία της εταιρείας έκτοτε; Γιατί οι συνεχείς διαβεβαιώσεις περί καταβολής κάθε δυνατής προσπάθειας για την ανάκαμψη της εταιρείας, χωρίς αυτές να συνοδεύονται από αντίστοιχες πράξεις; Και, τέλος, γιατί μια τόσο μεγάλη εταιρεία, με τεράστιες δυνατότητες στην αγορά, αφέθηκε να “αργοπεθαίνει” τα τελευταία χρόνια, ώστε να φτάσουμε σήμερα στο κλείσιμο της;» διερωτώνται.

    Όπως τονίζουν, «με προσωπικές θυσίες και στερήσεις, καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου η εταιρεία να σταθεί ξανά στα πόδια της δυνατή. Όμως οι προσπάθειες αυτές ήταν ξεκάθαρα μονόπλευρες, αφού η διοίκηση της άφησε την εταιρεία να αργοπεθαίνει, με τα όποια οικονομικά οφέλη υπήρχαν να μη διοχετεύονται στην εξυγίανση της εταιρείας και τους εργαζόμενους, προσβάλλοντας παράλληλα την αξιοπρέπειά μας, αφήνοντάς μας να ζούμε μέσα στην αμφιβολία, ακόμα και τις τελευταίες στιγμές της λειτουργίας της εταιρείας, ενώ οι ίδιοι είχαν ήδη αποφασίσει από καιρό ότι θα την κλείσουν, όπως τελικώς συνομολόγησαν πρόσφατα σε συνάντησή μας, με τη συμμετοχή των νομικών εκπροσώπων τους».

    Γιώργος Μουρτζούχος, ιδιοκτήτης της εταιρείας RAXEVSKY, και η σύζυγός του Irene με τη Ζέτα Μακρυπούλια και τον Πυγμαλίων Δαδακαρίδη.

    Σημειώνουν, τέλος, ότι οδηγούνται στην ανεργία και οι τελευταίοι 100 εργαζόμενοι, χωρίς αποζημιώσεις και με οφειλές δεδουλευμένων αποδοχών περίπου κατά μέσο όρο 14 μισθών για κάθε εργαζόμενο, ενώ την τελευταία διετία περίπου άλλοι 75 εργαζόμενοι αποχώρησαν χωρίς να τους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα.

    «Καλούμαστε να δώσουμε μια σκληρή και άνιση μάχη επιβίωσης για εμάς και τις οικογένειές μας. Παράλληλα, όμως, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μας καταβληθούν όλα όσα μας οφείλονται, αλλά και για να απαντηθούν τα ανωτέρω εύλογα ερωτήματα», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

    «Στον αγώνα μας αυτό καλούμε και την Πολιτεία, με όλες τις αρμόδιες Αρχές της, να σταθεί στο πλάι μας» καταλήγουν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Raxevsky».

    Ημερομηνίες-σταθμοί στην ιστορία της εταιρείας

    1976: Η Ελένη Raxevsky και ο Γιώργος Μουρτζούχος ιδρύουν την εταιρεία με την εμπορική ονομασία Helen’s Club Α.Ε. Από την ίδρυση της εταιρείας, η έμφαση είναι στις εξαγωγές σε χώρες όπως η Γαλλία, Αυστρία, Ολλανδία, Ισπανία και Σουηδία. Η εταιρεία εξάγει επίσης στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

    1982: Η εταιρεία παίρνει την στρατηγική απόφαση να επεκταθεί στον χώρο της λιανικής πώλησης με το άνοιγμα 2 καταστημάτων RAXEVSKY στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι και την Οδό Πατησίων.

    1983-1990: Η εταιρεία αναπτύσσεται ανοίγοντας ανοίγοντας 7 νέα καταστήματα στην Αθήνα.

    1990-1999: Η ανάπτυξη συνεχίζεται με καταστήματα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, τόσο με ιδιόκτητα καταστήματα όσο και με το σύστημα franchise.

    1999: Η εταιρεία έχοντας ως βάση την επιτυχημένη πορεία στην Ελλάδα, αποφασίζει την επέκτασή της στο εξωτερικό. Πρώτος σταθμός η Σόφια της Βουλγαρίας. Ακολουθούν η Γερμανία, η Ρουμανία και η Κύπρος.

    2004: Επικοινωνιακή Στρατηγική της εταιρείας γίνεται η “Γυναίκα RAXEVSKY”: Η εταιρεία συνδέει το όνομά της και το στυλ των ρούχων της με μια συγκεκριμένη επώνυμη Ελληνίδα που η προσωπικότητά της και το στυλ της ταιριάζουν με την φιλοσοφία της RAXEVSKY. Η διαφημιστική καμπάνια της κάθε σαιζόν ακολουθεί το concept: “Η μόδα είναι ένα ταξίδι κάθε collection… και ένας νέος προορισμός” φωτογραφίζοντας την κάθε collection σε διαφορετικούς πολιτισμούς και φυσικές ομορφιές ανά τον κόσμο που ταιριάζουν στο ιδιαίτερο στυλ της κάθε σεζόν.

    2006: Η εταιρεία ξεκινάει συνεργασία με την “Γυναίκα RAXEVSKY” – Ζέτα Μακρυπούλια. Ταυτόχρονα αλλάζει και ανανεώνει την εικόνα της. Η Γυναίκα RAXEVSKY είναι μοντέρνα, έχει προσωπικότητα, είναι ανεξάρτητη, πιστεύει σε βασικές αξίες, ακολουθεί τις διεθνής τάσεις της μόδας αλλά τις θέλει προσαρμοσμένες στο δικό της στυλ, εκτιμά την ποιότητα αλλά την θέλει σε λογική τιμή, της αρέσει να είναι καλοντυμένη όλες τις ώρες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γ.Μουρτζούχος: Ώρα μηδέν για τη Raxevsky

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άρθρο παρέμβαση: Πόσες Raxevsky ακόμα;



    ΣΧΟΛΙΑ