• Big Story

    Γιώργος Οικονόμου: Δεν παραδίδει τα όπλα παρά το έντονο παρασκήνιο εναντίον του

    Γιώργος Οικονόμου ναυτιλία

    Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips


    Η διοίκηση της ναυτιλιακής DryShips φέρεται να είναι καθόλα έτοιμη να απαντήσει στην ομαδική αγωγή που κατατέθηκε τόσο εναντίον της όσο και εναντίον του ίδιου του επικεφαλής της εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου και του Αντώνη Κανδυλίδη, που κατέχει τη θέση του προέδρου.

    Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μία μέρα μετά αφότου ο Maxime Hodges, μέτοχος της εισηγμένης στο NASDAQ ναυτιλιακής, κατέθεσε την αγωγή στην οποία και υποστηρίζει πως η συμφωνία που έχει συνάψει με το καναδικό fund Kalani Investments του Marc Bistricer, είναι παράνομη.

    Οικονόμου

    «Η DryShips και η διοίκησή της πιστεύουν ότι η καταγγελία αυτή δεν έχει καμία απολύτως βάση και στα άμεσα σχέδιά της είναι να υπερασπιστεί με σθένος τους όποιους ισχυρισμούς υπάρχουν εναντίον της», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της εταιρείας.

    Καθώς η ναυτιλιακή που ελέγχει ο κ. Οικονόμου ετοιμάζεται να αντικρούσει την ομαδική αγωγή που έχει κατατεθεί εναντίον της, μια σειρά άλλων δικηγορικών γραφείων προέβησαν σε ανακοινώσεις με σκοπό να «ψαρέψουν» κι άλλους μετόχους, ώστε να τους κινητοποιήσουν -λειτουργώντας ως εκπρόσωποί τους- να στραφούν κι εκείνοι εναντίον της DryShips. Συγκεκριμένα, τα γραφεία Goldberg Law, Scott+Scott, Khang & Khang, Rosen Law Firm, Lundin Law, Levi & Korsinsky και Bronstein, Gewirtz & Grossman, όλα εξέδωσαν ανακοινώσεις που μαρτυρούν τις προθέσεις τους.

    Βέβαια τα προβλήματα δεν τελειώνουν εκεί για τη DryShips, καθώς η εταιρεία συνεχίζει να έχει ανοικτό το δικαστικό μέτωπο στις Νήσους Μάρσαλ λόγω της αγωγής που είχε ασκηθεί εναντίον της από έναν άλλο μέτοχο που προσπαθεί να εξασφαλίσει δικαστική εντολή που θα απαγορεύει στην ναυτιλιακή να πουλήσει επιπλέον μετοχές στην Kalani.

    Πάντως, ο Έλληνας εφοπλιστής έχει αντλήσει 150 εκατομμύρια δολάρια πουλώντας μετοχές στην Kalani, βάσει των συμφωνιών που έχει συνάψει μέχρι τώρα με το εν λόγω fund.

    Όπως έγραψε το mononews.gr, το πιο πρόσφατο μάλιστα έγινε γνωστό σήμερα, καθώς ο κ. Οικονόμου πούλησε 9 εκατομμύρια κοινές μετοχές στην Kalani, η οποία κατέβαλε συνολικά το ποσό των 8 εκατ. δολ., δεδομένου ότι κάθε τεμάχιο πουλήθηκε για 0,89 δολ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: SHIPPING FOCUS: Νέο deal με την Kalani για τον Γιώργο Οικονόμου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά – Αναλυτικά όλες οι κατηγορίες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Π. Παππάς: Νέα παραγγελία τεσσάρων capesizes για την Oceanbulk



    ΣΧΟΛΙΑ