• Big Story

    Νέο παραλήρημα Ερντογάν κατά της Ελλάδας: Στο Σαγγάριο γλίτωσαν να γίνουν παστά ψάρια, πέφτοντας στη θάλασσα!

    • NewsRoom
    Ερντογαν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Με μια νέα άκρως προκλητική δήλωση κατά της Ελλάδας που προκαλεί οργή, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να τραβά το σχοινί στην ελληνοτουρκική κρίση. Μιλώντας από το Σαγγάριο, ο Τούρκος πρόεδρος αποφάσισε να προχωρήσει σε συστάσεις προς τους Έλληνες, ενθυμούμενος την περίοδο του 1922.

    Μιλώντας για την επέμβαση στην Αφρίν και την ισχύς του τουρκικού στρατού, ο Ερντογάν θυμήθηκε τη μάχη στο Σαγγάριο τον Αύγουστο του 1921, που παρά τη νίκη τους, οι Έλληνες γνώρισαν μεγάλες απώλειες και δεν κατάφεραν να προχωρήσουν προς την κατάληψη της Άγκυρας, κάτι που σήμανε και την αρχή της υποχώρησης.

    «Όσοι θέλουν να φρεσκάρουν τη μνήμη τους ας πάνε να κοιτάξουν την πρόσφατη ιστορία τους. Όσοι εκστομίζουν μεγαλύτερες κουβέντες από το μπόι τους πρώτα να διαβάσουν βιβλία ιστορίας. Ας μάθουν πολύ καλά πως γλίτωσαν να γίνουν παστά ψάρια στο Σαγγάριο, και πως έφυγαν από εδώ πέφτοντας στη θάλασσα», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος.

    Οι δηλώσεις του Ερντογάν έρχονται ενώ συνεχίζεται το θρίλερ με τους Έλληνες στρατιωτικούς στην Αδριανούπολη, μια μέρα μετά τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου από την Πάφο με τις οποίες προειδοποιούσε πως κανένας δεν φοβάται τις τουρκικές NAVTEX και πως τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος θα προχωρήσουν κανονικά στις εξορύξεις υδρογονανθράκων, μέσω συμφωνιών με μεγάλες εταιρείες.

    Παράλληλα, αποτελούν ένα είδος απάντησης στα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σύμφωνα με τον οποίο η Τουρκία θα πρέπει να δείξει, εάν επιθυμεί την ένταξή της στην ΕΕ, «πλήρη σεβασμό του συνόλου του διεθνούς και του Ευρωπαϊκού δικαίου, ιδιαιτέρως δε, από τον πλήρη σεβασμό της Συνθήκης της Λωζάνης και του Δικαίου της Θάλασσας, το οποίο δεσμεύει την Τουρκία με την μορφή γενικώς παραδεδεγμένων κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, εφαρμοζόμενων εν συνόλω και όχι επιλεκτικώς».

    Ο κ. Παυλόπουλος είχε τονίσει πως η Συνθήκη της Λωζάνης  η οποία κατοχυρώνει τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν αναθεωρείται ούτε επικαιροποιείται. «Είναι απολύτως σαφής, δίχως ν’ αφήνει ίχνος γκρίζων ζωνών».

     



    ΣΧΟΛΙΑ